TBMM'de "özür" gerginliği

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, son günlerde tartışmalara neden ve 1915 olaylarına ilişkin başlatılan "Özür Dilerim" kampanyası ile ilgili DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in, "Bu süreçte Ermenilere bir özür borcumuz var" sözlerine eleştiri getirince DTP'li milletvekilleriyle arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 14:08
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, TAEK, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlükleri'nin 2009 Mali Yılı bütçeleri görüşülüyor. AKP Grubu adına söz alan Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, son günlerde kamuoyunda büyük tepkiler yaratan "Özür kampanyası" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

"Türk ve Kürtlerden özür diliyorum"

Erdem, 1915 olaylarına ilişkin "özür diliyorum" kampanyasına değinerek, Ermeni lobilerinin dünyada kamuoyu oluşturarak özellikle batı dünyasını üzerinde diplomatik baskı oluşturarak konunun "soykırım" olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne kabul ettirmek istediğine işaret etti. Erdem, "mesneti olmayan, ermeni isyanlarıyla Van'da başlayan ve çok sayıda Türk ve Kürt vatandaşın katline sebep olan, mukabele yeni karşı ölüm dönüşen bu olayın soykırım olması mümkün değildir. ben bu vesileyle bu olaylarda öldürülen Türk ve Kürt vatandaşlarımızdan, Osmanlı vatandaşlarından özür diliyorum" dedi.

Olayların karşılıklı olduğunu ve Ermeniler tarafından başlatıldığını ifade eden Erdem şöyle dedi:
"21 Aralık Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in bu çatı altında tarihi ve milletimize hakareti marifet sayan konuşmayla, tarihimize ve ecdadımıza maalesef çok ağır suçlamalarda bulundu. Suçlamalarda bulunduğu ortak tarihimiz, ortam milletimizdir. Arkadaşımızın o sözlerinden ötürü yine o tarihte olan Türk ve Kürt vatandaşlardan özür diliyorum. Kendi tarihinde kendi milletimize hakaret etmekten ve zarar görmekten ne menfaat umulduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. "

Erdem'in bu sözlerine DTP'liler tepki gösterdi.  DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "asıl hakaret eden sizsiniz" derken DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da ''bizim ecdadımızın kökünü kazıdınız, Muğlalı olayını unuttunuz mu?" diye tepki gösterdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler