Özgün tınılarıyla Türk bestecileri

Piyanist Ece Demirci yarın akşam saat 20.00'de Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde "Özgün Tınılarıyla Türk Bestecileri" başlıklı bir resital verecek.

Yayınlanma: 05.12.2011 - 13:47
Abone Ol google-news

Sanatçı konserde; Necil K. Akses’in “Minyatürler 1-7”, İlhan Usmanbaş’ın “Prelüdler” , Ahmet A. Saygun “Anadolu’dan” Op.25, Ulvi C. Erkin “Sonat “, İlhan Baran “Siyah ve Beyaz”, Cemal R. Rey “10 Halk Türküsünden” eserlerini seslendirecek.

Ferit Alnar'ın piyano için eser yazmadığı göz önüne alındığında bu aynı zamanda "Türk Beşleri"Akses, Saygun, Erkin, Rey'i aynı konserde piyano eserleri üzerinden, güçlü ve özgün besteciliklerini bir kez daha farketme imkanı veren özel bir resital olacak.

Ece Demirci

Piyanoya sekiz yaşında Rana Erksan'la başlayan Ece Demirci, M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuarı'nda kısa bir süre Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'la çalıştıktan sonra Prof.Metin Öğüt'le devam ederek Yüksek Lisans Kısmı'ndan pekiyi derece ile mezun oldu. Gülsin Onay, Süher Pekinel, Ayşegül Sarıca gibi Devlet Sanatçılarının referanslarıyla Almanya'ya giden sanatçı kazandığı üç burstan biri olan DAAD bursuyla Hannover Müzik Yüksek Okulu'nda Prof.B.Ebert ile çalıştıktan sonra Essen Folkwang Müzik Yüksek Okulu'nda Prof. C. Vickers'ın sınıfından Yüksek Lisans ve Konser Piyanistliği (Konzert-Examen) diplomalarını aldı.

Ünlü Türk bestecisi Cemal Reşit Rey'le özel olarak teori ve kompozisyon çalışmaları yaptı.Yüksek Lisans çalışmaları sırasında besteci ve piyano pedagoğu Ali Darmar ile özel olarak çalıştı. 1986'da Lions Bursu ile Mozarteum Akademisi'nde yaz kurslarına Prof. P. Lang ve T. Nikolaijewa'nın sınıflarında katıldı. 1988'de "Ulusal Piyano Yarışması"'nda üçüncülük ödülü aldı. Yurt dışındaki oda müziği çalışmaları dışında ünlü besteci A. Schönberg'in asistanı P. Stein'ın "Yeni Viyana Okulu Semineri" konserlerinde çaldı.
1993 "Uluslararası Troya Müzik Festivali"'nde "Müzik im Kontex" ile oda müziği olarak ve solo konserler verdi. 1996 Münster "96 Spektakel" Festivali'ne, 1998 "C.R.R. Uluslararası Piyano Festivali" ne katıldı.

Essen Üniversite Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Bursa, Çukurova Devlet Senfoni, Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestralarıyla konserler veren sanatçı, 2001'de Tokyo Türk Büyükelçiliği'ndeki konserinde büyük beğeni topladı. 2005'de Bükreş "George Enescu Filarmoni Orkestrası" ile verdiği konserler dış basında da övgüyle bahsedildi. 2006 "34.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"'nde keman sanatçısı Barennie Moon ile W.A.Mozart' ın piyano ve keman için sonatlarını çalmıştır. 2007'de Salzburg "Mozarteum Akademisi"'nde bir resital veren sanatçının "Piano Sonare" adında Triolila Müzik Yapım Şirketi tarafından çıkan bir CD'si bulunmaktadır.

Bugüne kadar Avusturya Kültür Ofisi, AKM, Aksanat, İzmirsanat, ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Saray Tiyatrosu, CRR gibi birçok yerde resitaller veren sanatçının yurt dışı konser faaliyetleri de halen devam etmektedir. Radyo ve televizyon kayıtları bulunan Demirci aynı zamanda Doç. olarak M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuarı öğretim üyeliğini sürdürmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon