Aleksandros Grigoropulos'u unutmadılar!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 6 Aralık 2008'de polis kurşunuyla yaşamını yitiren 16 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos'un ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma töreni ve protestolarda çıkan olaylar akşam saatlerinde de devam etti.

Yayınlanma: 06.12.2011 - 19:43
Abone Ol google-news

Öğle saatlerinde düzenlenen öğrenci gösterilerinin ardından, kent merkezindeki Üniversite Meydanı'nda toplanarak Yunan Parlamentosu'nun bulunduğu Sintagma Meydanı'na kadar yürüyen ve kendilerini ''iktidar karşıtı'' olarak tanımlayan gruplarla polis arasında çatışma çıktı.

Parlamento binasının çevresine yerleştirilen setleri geçmek isteyen göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla ile müdahale etti.

Olaylarda, yüzleri maskeli bazı göstericiler çevredeki lüks otellerin ve Atina Metrosu'nun dış cephelerinden kopardıkları mermer parçalarıyla polise saldırırken, güvenlik güçlerinin grubu göz yaşartıcı gazla dağıtma çabası nedeniyle kent merkezi adeta nefes alınamaz hale geldi.

Daha sonra Omonia Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen göstericiler bazı banka şubelerine saldırdı. Söz konusu meydanda ateş yakan göstericilerle kendilerine müdahale eden polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

Bu arada, gün boyunca süren olaylarda 14 polisin yaralandığı, 9 kişininin tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan, Grigoropulos'un ölüm yıl dönümü nedeniyle Selanik ve Girit'de düzenlenen gösterilerde de olayların çıktığı bildirildi.

Selanik'te, polise taş ve havai fişeklerle saldıran göstericiler bir banka şubesi ile caddelerdeki çöp bidonlarını ateşe verirken, Girit Adası'ndaki olaylarda bir kişinin yaralandığı, iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler