Irak meclis başkanı sonunda istifa etti

Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani, milletvekillerinin baskısına dayanamayarak istifa etti. Irak Meclisinin kapalı kapılar ardında yapılan oturumunda görevini bırakan Meşhedani'nin istifası, milletvekillerinin çoğu tarafından onaylandı.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 16:03
Abone Ol google-news

Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani'nin istifası, mecliste yapılan oylamanın ardından milletvekillerinin çoğu tarafından onaylandı.

Meşhedani'nin istifasıyla, ABD askerleri dışındaki koalisyon gücü askerlerinin gelecek yılın temmuz ayına kadar Irak'ta kalmalarına olanak sağlayacak karar tasarısının da kabul edilmesi bekleniyor.

Karar tasarısı, BM'nin tanıdığı süre olan 31 Aralık 2008'e kadar geçmezse, İngiliz ve Amerikalılar dışındaki diğer yabancı askerlerin Irak'ta kalması için yasal bir zemin kalmayacak.

Mahmud El Meşhedani, dün, milletvekillerinin tasarıyla ilgili olmayan başka bir konu nedeniyle istifasını istemeleri üzerine, İngiliz ve diğer yabancı askerlerin 2009 yılının temmuz ayına kadar Irak'ta kalmalarını öngören tasarının görüşülmesini ertelemişti.

Meşhedani, geçen hafta parlamentoda ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesine ilişkin görüşmeler sırasında bir milletvekilinin sözlerine öfkelenerek istifa edeceğini söylemişti.

Şii lider Mukteda El Sadr grubuna mensup Akil Abdülhüseyin adlı milletvekilinin, Amerikan askerlerinin geleceğine ilişkin tartışmalar sırasında, "Siz bu boş işlerle uğraşacağınıza (ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci) Muntazır El Zeydi konusunu görüşün" demesi üzerine kürsüye gelen Meşhedani, "Bu oturumlarda parlamentoyu nasıl yöneteyim. Ben bu durumda çalışamam. İstifamı resmi olarak sunacağım" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler