'Kimse İzmir'e el koyamaz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, ''İzmir, Türkiye'nin göz bebeği, farklı. Canı isteyen 'Ben İzmir'i istiyorum' diyerek İzmir'e el koyamaz'' diye konuştu.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 17:03
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen ilçesi Emiralem beldesindeki çok amaçlı spor salonunun açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, belediye bürokratları ve belde halkı katıldı. Açılışta konuşma yapan Cevdet Selvi, ''Türkiye'de yapmak yerine satmanın adet olduğu yanlışının'' İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerle reddedildiğini söyleyerek, belediye başkanının doğumundan ölümüne kadar vatandaşa hizmet etmekle sorumlu olduğunu ifade etti. Belediye başkanının görevinin sadece çöp ve çukurla uğraşmak olmadığını kaydeden Selvi, asıl görevin insana değer vermek ve vatandaşların yaşam standardını yükseltmek olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren İzmir'de aydın ve sorumlu insanların yaşadığını dile getiren Cevdet Selvi, şunları söyledi: ''İzmir, Türkiye'nin göz bebeği, farklı. Canı isteyen 'Ben İzmir'i istiyorum' diyerek İzmir'e el koyamaz. Benim gördüğüm, İzmir'in seçim sonucu Türkiye'nin geleceğine katkı koyacak. İzmirliler, Egeliler bu sorumluluk içinde, geleceğe dönük, yaşadıklarını da görerek ülkelerine sahip çıkacak. Buna inanıyorum.'' İnsanların da ülkelerin de sıkıntıları olabileceğini kaydeden Selvi, ''Ama bu sıkıntılar o toplumun derlenip toplanmasına neden olabilir. Türkiye işte bu noktada. Bölmeye çalışanlar başarılı olamayacak. Biz güvenlik içinde yaşamaya kararlıyız'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da göreve geldikten sonra belediyenin görev sahasının genişlediğini, 9 olan belediye sayısının 57'ye yükseldiğini belirterek, İzmir'in merkezindeki olanakları beldelere götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Arazi yollarını asfaltlayarak işe başladıklarını belirten Kocaoğlu, şunları kaydetti: ''İzmir, bir maydanoz fidesi bile yetişmeyen metropol kentti. Şimdi Türkiye'nin en önemli tarım bölgelerinden biri olduk. Gediz, Nif, Küçük Menderes'in bir bölümü bize bağlı. Tarımı desteklememiz lazım. 2 senedir pabuç pahalı olunca tarımdan söz edilmeye başlandı. Biz her zaman tarımla ilgilenen bölgelere destek vereceğiz.'' Organik tarımı, seracılığı desteklediklerini ifade eden Aziz Kocaoğlu, organize çiçek ve hayvancılık bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Beldelere ikinci hizmet olarak çok amaçlı salonlar yaptıklarını ifade eden Aziz Kocaoğlu, ''İnsanlar her türlü sporu yapsın, hem spor yapılsın, hem sünnet, düğün, müsamere yapılsın, insanlar birbirleriyle kaynaşsınlar istedik'' diye konuştu. Çok amaçlı salonlarının ilkini Gümüldür'de hizmete açtıklarını, daha sonra Bağyurdu, Yukarı Kızılca, Armutlu, Canlı, Çırpı'da yeni salonların hizmete girdiğini söyleyen Kocaoğlu, 15-20 çok amaçlı salonun da ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve İl Başkanı Kemal Karataş ile salonun açılışından sonra öğrencilerin gösterilerini izledi, kendisine verilen topu basket potasına attı. Prefabrik yapıdan oluşan salonlarda ''açılıp kapanabilen'' tribünler sayesinde sahne ve spor salonu iç içe bulunuyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama bin 345 metrekarelik kapalı alana sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler