Beyoğlu'nda "Aydınlık" protestosu

Aydınlık Gazetesinin sahibi Mehmet Sabuncu'nun gözaltına alınması Beyoğlu'nda protesto edildi.

Yayınlanma: 07.12.2011 - 17:14
Abone Ol google-news

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Aydınlık Gazetesi önünde toplanan bir grup, ''Aydınlık Gazetesi susturulamaz'' yazılı pankart açarak, çeşitli sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Mehmet Sabuncu, Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Orgeneral Çetin Doğan gibi isimlerin vatan savunmasında oldukları için baskı altında olduklarını söyleyerek, ''Devam eden soruşturmalar, bitmeyen komplolar tuzaklar... En sonunda bize de tuzak kurdular. O tuzak tersine dönüyor. Bakın yıkılıyorlar. Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanlığından çatırtı sesleri geliyor. Tuzak kuranlar kendi içlerin bölünüyorlar'' ifadelerini kullandı.

''Gazetecilere Özgürlük Platformu'' adına konuşan Ahmet Özdemir de Aydınlık Gazetesine yapılan baskıları kınadıklarını kaydederek, ''Düne kadar Türk basınının önünde iki büyük sorun vardı. Bunlardan birisi ifade ve düşünce özgürlüğünün önündeki yasal sınırlamalardı. Diğeri ise gazetecilerin tutukluluk sürelerinin cezaya dönüşmesiydi. Bunu bizim siyasilerimiz bir türlü kabul edemediler. Ancak uluslararası arenalarda dile getirilmesiyle birlikte kabul etmeye başladılar'' şeklinde konuştu.

Özdemir, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, siyasi parti yöneticileri ve parlamenterlerin bireysel olarak aynı şikayetlerde bulunduğunu, ancak çözümün ne zaman gerçekleşeceğinin bilinmediğini ifade ederek '' Aydınlık Gazetesine ve diğer bütün basın kuruluşu ve basın mensuplarına yapılan baskıları ve cezaya dönüşen tutuklulukları da protesto ediyoruz.''dedi.

Tuna Kiremitçi, Şükran Soner ve Can Ataklı'nın da aralarında bulunduğu grup, açıklamanın ardından tekrar Aydınlık gazetesinin önüne geri dönerek, olaysız şekilde dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler