Kar vuruyor

Soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde 525 köy yolu ulaşıma kapandı. Konya'nın Ahırlı ve Bozkır ile Bursa'nın Orhaneli ilçelerinde kötü hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İstanbul-Bursa ve İstanbul-Yalova arasında deniz ulaşımı yapılamazken, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü don uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 07:20
Abone Ol google-news

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar nedeniyle 525 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede kar kalınlıkları Ağrı’da 29, Kars’ta 10, Erzurum’da 6 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum’da 240, Sıvas’ta 133, Bingöl’de 107, Muş’ta 45 köy yolunda ulaşım sağlanamadı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarının ulaşıma açılmasına yönelik çalışmaları sürerken, bölgede kar yağışının 2 gün daha süreceği ve hava sıcaklığında hissedilir derecede düşeceği belirtildi. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars’ta eksi 9, Ardahan’da da eksi 7, Erzurum’da eksi 5 derece olarak ölçüldü.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı’nda, etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye kadar düştü. Kar yağışı ve sis nedeniyle ulaşımda aksaklıklar meydana gelirken, sürücüler de zor anlar yaşadı.

Hava koşulları deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul-Bursa ve İstanbul-Yalova arasında deniz ulaşımı yapılamadı. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) elverişsiz hava koşulları nedeniyle Yenikapı-Bursa, Pendik-Yalova ve Bandırma-Yenikapı arasındaki seferlerini iptal etti.

Kar yağışı nedeniyle Konya’nın Ahırlı ve Bozkır ilçelerine bağlı bağlı yerleşim birimlerinde ilk ve orta dereceli okullar dün bir gün süreyle tatil edildi. Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verileceği bildirildi. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 70, Kartalkaya’da 40 santimetreye ulaştı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bu gece ve yarın gece için don uyarısında bulunuldu. Balkanlar üzerinden yurda giren soğuk ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olduğunun anımsatıldığı açıklamada, bu gece ve yarın gece Ege Bölgesi ve kıyı kesimleri hariç Akdeniz Bölgesi’nde hafif kuvvette, yüksek kesimlerinde orta kuvvette don olayının beklendiği bildirildi.

Yetkililer soğuk hava nedeniyle soba zehirlenmelerine karşın yurttaşları uyarırken, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri de yurttaşları araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları konusunda uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler