Ankara'da Hopa dayanışması

Ankara Adliyesi'nin önünde bugün görülen Hopa Davası'nda sanık öğrencilere destek amacıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasal partinin katılımıyla eylem yapıldı. Öğrenci Kolektifleri de, Türkiye'nin dört bir tarafından yargılanan arkadaşlarına destek için adliye önünde idi.

Yayınlanma: 09.12.2011 - 10:55
Abone Ol google-news

Hopa'da 31 Mayıs'ta çıkan olaylarda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümünü ve gözaltıları protesto eden 22 öğrencinin yargılandığı Hopa Davası'nın ilk duruşması bugün Ankara Adliyesi'nde yapılıyor.

Duruşma devam ederken, dışarıda CHP ve BDP milletvekilleri, ÖDP, TKP, SDP, EHP, KESK, Halk Evleri, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut, Pir Sultan Abdal Derneği'nin de katıldığı bir eylem düzenlendi. Eylemde, "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Bizi de alın, memleketi kurtarın", "Faşizme karşı omuz omuza", "AKP'ye teslim olmayacağız", "Direne direne kazanacağız", "Her yer Hopa, her yer direniş" gibi sloganlar atıldı.

"Dönülmez bir yoldayız ve yalnız değiliz"

Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Özgürlük, eşitlik, adalet, emek ve barış için bu ülkenin aydınları, emekçileri ve öğrencileriyle dönülmez bir yoldayız ve yalnız değiliz. Bugün buraya, bütün yol arkadaşlarımızla birlikte aydınlık Türkiye'ye merhaba demeye geldik" dedi. Mahkemelerde Mahirlerin, Denizlerin yolundan yürüyen gençlerin yargılandığını söyleyen Özgen, ya mücadeleye devam ederek, siyasal iktidara bağımlı yargı anlayışını kırmak için bir adım atılacağını ya da susarak bunun derinleştirileceğini belirtti.

Eylemde konuşan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, zorbalığı, haksızlığı giderecek tek gücün ezilenlerin, devrimcilerin omuz omuza dayanışması olduğunu vurgulayarak, şunları ekledi:

"Hopa halkına eşkıya diyenlerin Ankara'nın göbeğinde en büyük eşkıya olduğunu ilan ediyorum. Türkiye'de özgürlüğü, adaleti, kardeşliği yok ettiler. Saçlarını kesen çocuklarımızı içeri atan korkaklar, sizin adaletiniz bu kadar. Che'nin bir sözü vardır; 'Zor günlerde dayanışma yükselir' der. Biz dayanışmayı yükselteceğiz, bunun için durmadan yürüyeceğiz. Zafer sizlerin, bizlerin, halkın olacak."

"AKP faşizmi cellat haline geldi"

Öğrenci Kolektifleri de AKP faşizminin nasıl cellat haline geldiklerini Metin Lokumcu'da gördüklerini, Türkiye'nin dört bir tarafından yargılanan arkadaşlarına destek için geldiklerini ifade etti.

TKP Merkez Komitesi, yaptığı açıklamada, yargılanan öğrencilerin sadece AKP'ye teslim olmayan bir halkın temsilcileri oldukları için yargılandıklarını belirterek, "AKP, Avrupa'nın en büyük adalet saraylarını yaptı. Saraydan gelecek adalet yerin dibine batsın! Biz halkın adaletini istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler