Timoşenko'ya yeni dava

Başbakanlığı sırasında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle aldığı ceza sonucu cezaevinde bulunan Ukrayna eski Başbakanı Yulya Timoşenko'ya karşı yeni bir dava daha açıldı.

Yayınlanma: 09.12.2011 - 17:06
Abone Ol google-news

Timoşenko'nun avukatı Sergiy Vlasenko tarafından yapılan açıklamada, müvekkillinin hakkında açılan yeni bir davayla tutuklanmasının kararlaştırıldığını belirterek, ''Ne yazık ki hakim Timoşenko'nun ikinci kez gözaltına alındığı bir talimat verdi'' diye konuştu.

Vlasenko, yeni tutuklama tebligatının Kiev'deki bir gözaltı merkezinde bugün öğleden sonra yapıldığını kaydetti.

Mahkemenin aldığı karar Ukrayna'nın AB ile ilişkilerini daha da karmaşık hale getirirken, bu hareket Timoşenko'nun serbest bırakılma umutlarını da suya düşürüyor.

Rusya ile 2009 yılında yaptığı gaz anlaşmasıyla görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Timoşenko'nun başvurusu Yüksek mahkeme tarafından kabul edilse bile, hakkında yeni dava açıldığı ve yeni bir gözaltı kararı verildiği için cezaevinden çıkamayacak.

Ailesi ve arkadaşları ağustos ayının ortasından beri cezaevinde bulunan 51 yaşındaki Timoşenko'nun sırtından ciddi rahatsızlığı olduğunu belirtiyorlar.

Timoşenko'ya karşı açılan yeni davanın vergi kaçırma ve 1996-2000 arasında yöneticiliğini yaptığı gaz konusunda aracı şirket olan Birleşik Enerji Sistemleri'ne ait hükümetin ayırdığı ödeneği çalma iddiasıyla yargılanıyor.

Yulya Timoşenko, hakkındaki suçlamaların 2004 yılında devirdiği Devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in kendisine karşı siyasi misillemesi olduğunu savunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler