Bütçe'de 'Fener' gerginliği

Meclis Genel Kurulu'nda, RTÜK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bütçelerinin görüşülmesi sırasında "Deniz Feneri" tartışması nedeniyle gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 09.12.2011 - 21:56
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın yaptığı konuşmada "Deniz Feneri" davasına değinerek, "Ey AKP iktidarı! Deniz Feneri'nden neden bu kadar korkuyorsunuz? Hadi köstebeğin ismini biliyoruz da başka kimlerin adını saklıyorsunuz?" diye seslendi.

AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Deniz Feneri ve tutuklu vekiller dışında sorununuz yok mu? Enerjinizi boşuna harcamayın. Yargıya sürekli hakaret ediyorsunuz. Yargıçlara niye bu kadar saldırıyorsunuz? Deniz Feneri'yle konunun ne alakası var?" yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Milletin iradesi tutukludur. Deniz Feneri konusuyla ilgili. RTÜK Başkanı kimdi? Neden yargılanıyor?" deyince AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İnce'ye laf attı.

Öfkelenen İnce, Metiner'e, "Kadrolu laf atıcı! Sen kimsin ya? En öne oturup laf atıyorsun. Bundan sonra laf atınca CHP olarak topluca karşılık verelim" dedi. Bunun üzerine bazı CHP'liler ve AKP'liler arasında tartışma ve karşılıklı bağrışmalar başladı. Biranda Genel Kurul karışınca TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam oturum sakinleşinceye kadar ara verdi. Aranın ardından önde oturan AKP'li Mehmet Metiner diğer milletvekillerince kulise çıkarıldı. BDP'li Hasip Kaplan ise AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye stres topu hediye ederek, "Biraz sakin olun" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler