"Polisten tehdit alıyoruz"

İzmir'de karakolda polisler tarafından darbedilen Fevziye Cengiz, "Psikolojik tedavi görüyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum" dedi, eşi de polislerden tehdit aldıklarını söyledi.

Yayınlanma: 10.12.2011 - 08:58
Abone Ol google-news

İzmir Karabağlar’da 5 ay önce götürüldüğü karakolda polislerden yediği dayağın görüntüleri kamuoyuna yansıyan Fevziye Cengiz,avukatı Hanife Yıldırım'ın bürosunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karabağlar ilçesinde eğlenmek için müzikhole gittiğini ve olay sırasında yanında eşi Murat Cengiz'in bulunduğunu söyleyen Fevziye Cengiz, ''Konuyu hatırladıkça daha kötü oluyorum. Polislere küfür ettiğim, saldırdığım gibi bir olay söz konusu değil. Bunlar iftira. Psikolojik tedavi görüyorum. Karakol görmek istemiyorum, korkuyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum. Sorumluların ceza almasını istiyorum, böyle bir olayı başka kimse yaşamasın'' dedi.

 

"Tehdit alıyoruz"

Murat Cengiz ise karısının olay sonrası tedavi görmeye başladığını, tehditler aldığını belirterek, ''Eşimin kimliğini getirmek için yanından ayrıldığım sırada olay yaşanmış, sonrasında beni de karakolun dışına attılar. Sorumluların adalet önüne çıkıp ceza almalarını istiyorum. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim'' dedi.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım ise olayın, işkence kapsamında ağır ceza mahkemesinde görülmesi için girişimlerde bulunacaklarını belirterek, İçişleri Bakanlığına başvurarak polislerin görevden alınmasını talep ettiklerini, soruşturmanın genişletilmesi talebiyle yaptıkları başvurunun reddedildiğini ancak takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

Polise 1.5 şiddet gören kadına 6.5 yıl

İzmir’de Karabağlar Karakolu’nda, Fevziye Cengiz’in polislerden dayak yemesiyle ilgili iki ayrı davanın açıldığı ortaya çıktı. Fevziye Cengiz’in kendisini dövdüklerini söyleyerek şikayetçi olduğu polisler Tekin Doğan, Beyit Sezgen ve Hakan Yörük hakkında ’zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama’ suçundan 6’şar aydan 1.5’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 17’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı, ilk duruşmanın da 15 Şubat’ta görüleceği kaydedildi. Polislerin karşı şikayette bulunduğu Fevziye Cengiz hakkında, ’görevli memura mukavemet ve hakaret’ suçlamasıyla İzmir 15’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava ise halen sürüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler