İnönü kale değil, kabus oldu

Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, kalesi olan Fiyapı İnönü Stadı'nda adeta kabus görüyor.

Yayınlanma: 12.12.2011 - 11:12
Abone Ol google-news

Taraftarlarının tezahüratı, destekleri ve tribün şovlarıyla dikkat çeken siyah-beyazlı ekip, evinde bu avantajını kullanamayarak, rakiplerin korkusunu boşa çıkardı. Sahasında son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalan Beşiktaş, bu sezon ligde toplam 17 puan kaybederken bunların çoğunu kendi stadında yaşadı. Bu sezon ligde sahasında şu ana dek 7 kez rakiplerini konuk eden ''Kara kartallar'', elde ettiği sonuçlarla misafirlerine cömert davrandı. Sahasındaki 7 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 3 beraberlik alan Beşiktaş, böylece 9 puan yitirdi.
 

Fiyapı İnönü Stadı dışında daha iyi

Siyah-beyazlı ekip, taraftarlarıyla rakiplerin korkulu rüyası gibi gözükse de Fiyapı İnönü Stadı dışında daha başarılı sonuçlar aldı. Cezası nedeniyle Orduspor ile Antalya'da yaptığı maç dahil olmak üzere İstanbul dışında 8 karşılaşma oynayan Beşiktaş, 5 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti. Aldığı 2 yenilgi ve 1 beraberlikle İstanbul dışında 8 puan yitiren ''Kara kartallar'', Fiyapı İnönü Stadı'ndan uzak kaldığı dönemlerde 16 puan kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Fiyapı İnönü Stadı'nda ise 7 maçta 12 puan toplayabildi.

Bütün kayıplar son 5 maçta

Beşiktaş'ın stadındaki bütün kayıpları son 5 maçında oldu. Fiyapı İnönü Stadı'nda ligdeki ilk 2 maçını kazanarak taraftarlarını sevindiren siyah-beyazlı ekip, son 5 karşılaşmada ise taraftarlarına çoğunlukla puan kayıplarıyla üzüntü yaşattı. Stadındaki son 5 lig karşılaşmasında sadece 1 kez kazanabilen ''Kara kartallar'', 1 yenilgi ve 3 beraberlikle 9 puandan oldu.
 

Dışarda kazanırken, İstanbul'a geldi ve üzüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde İstanbul'dan uzak kalan Beşiktaş, dışarda üst üste 3 lig maçını kazanarak yuvasına mutlu döndü. Deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenen siyah-beyazlı ekip, cezası nedeniyle Orduspor ile Antalya'da karşı karşıya gelirken, bu mücadeleyi de 2-1 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Son olarak deplasmanda Manisaspor'u 4-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, böylece İstanbul dışındaki 3 maçı da kazanarak Fiyapı İnönü Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına çıktı. Ancak ''Kara kartallar'', dışardaki başarısını bu mücadeleyi taşıyamadı ve Fiyapı İnönü Stadı'nda rakibiyle oynadığı maçtan 1-1 ayrılarak 2 puan yitirdi.
 

Geçen sezon da sahasında kötüydü

Bu sezon Fiyapı İnönü Stadı'nda zorlanan Beşiktaş'ın bu kabusu geçen sezondan adeta miras kaldı. 2010-2011 sezonunda cezası nedeniyle Gaziantepspor ile yine Antalya'da karşılaşan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşma dışında Fiyapı İnönü Stadı'nda 16 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi alarak rakiplerine 20 puan kaybetti. Beşiktaş, sahasında iki sezonda şu ana dek 23 maça çıkarken, sadece 11 kez kazanabildi. Bu karşılaşmalardan 5'ini yitiren ve 7'sinden beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takımın İstanbul'daki puan kaybı 29'a ulaştı.
 

Bu sezon sahasındaki maçlar

Beşiktaş'ın bu sezon sahasında yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:
Beşiktaş-Ankaragücü...............: 3-1
Beşiktaş-Medical Park Antalyaspor.: 1-0
Beşiktaş-Kayserispor..............: 0-2
Beşiktaş-Fenerbahçe...............: 2-2
Beşiktaş-Sivasspor................: 3-1
Beşiktaş-Galatasaray..............: 0-0
Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Bld..: 1-1


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler