Bulgaristan'da "Altın" heyecanı

Bulgaristan'ın güneyinde 107 ton altın ve 100 ton kapasiteli kaynaklar bulunduğu açıklandı.

Yayınlanma: 12.12.2011 - 14:41
Abone Ol google-news

Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı Basın merkezinin açıklamasında, yapılan son jeolojik araştırmaların Bulgaristan – Yunanistan sınırına yakın Trın ve Rakitovo bölgelerinde altın ve gümüş rezervi bulunduğunu doğruladığı bildirildi.

Altın arama alanında uzmanlaşmış Kanadalı Euromax Resources Holding'e bağlı iki firmanın 7 yıldır sürdürdüğü araştırmalar sonucu elde edilen bulgular Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı;na rapor edildi.

Ön sondaj belirlemelerine göre Rakitovo bölgesinde 7 ton altın ve 100 tona yakın gümüş alanı bulundu. Trın bölgesinde yapılan sondajlar ise buradan 100 ton civarında altın çkarılabileceği belirlendi.

Bulgaristan – Türkiye sınırına yakın Krumovgrad kenti bölgesinde Çelopeç kasabası yakınlarında daha önce bulunan 25 tonluk altın kaynağının işletmesi Dundy – Balkan Mineral adlı başka bir Kanadalı şirkete verilmişti.

Yıllık ortalama 2,5 ton altın elde eden Bulgaristan;ın Avrupa;da bu alanda 4;üncü sırada yer aldığı bildirildi. Altının 1,5 tonu Çelopeç maden ocağından çıkarılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler