12 Eylül kurbanı Erdal Eren anıldı

ODTÜ öğrencisi Sinan Suner'in öldürülmesini protesto etmek için 2 Şubat 1980’de eylem yaparken, bir eri öldürdüğü iddasıyla yargılanan ve 1980 askeri darbesinden sonra 17 yaşında idam edilen Erdal Eren, ölümünün 31'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 13.12.2011 - 18:17
Abone Ol google-news

Emek Partisi ve gençlik örgütü mensupları, Devrimci 78’liler Federasyonu temsilcileri, CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, BDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci törende hazır bulundular.

Anma töreninde konuşan BDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, 12 Eylül 2010 anayasa referandumu sürecinde gerçekleştirdiği mitinglerde Erdal Eren’den bahsederken ağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı anımsatarak, “Bakmayın gözyaşlarına, özürlerine. Bunlar samimi değildir” açıklamasını yaptı. Eren, idamının 31. yıl dönümünde Tunceli’de anıldı. Çarşı merkezi sanat sokağında toplanan Emek Gençliği üyelerine sanatçı Ferhat Tunç da destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler