"Hiçbirisi hayra hizmet etmiyor"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın sözleriyle ilgili olarak, ''Türkiye'de bu işleri karıştıranların hiçbirisi hayra hizmet etmiyor'' dedi.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 11:44
Abone Ol google-news

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün annesinin kökeninin Ermeni olduğunu iddia ederek, Türkiye'de aklı başında olan herkesin ayıpladığı ve kınadığı bir açıklama yaptığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün öz Türk olduğunu, atalarının Türklerin Kayseri'yi fethetmelerinin ardından yaptırdıkları ilk cami olan Gülük Camisi'nin imamı olduğunu kaydeden Özhaseki, şunları kaydetti:
''Sayın cumhurbaşkanımız Gül, çalışkanlığı, dürüstlüğü, kibarlığı ile herkesin takdirini, sevgisini ve saygısını kazanmış birisidir ve Kayserililerin medar-ı iftiharıdır. Toplumda hala babaannesi Ermeni olan, anneannesi Ermeni olan, kökenlerinde Ermeni veya Rum olan yok mu? Olabilir, bu suç mu? İnsanlar mensup oldukları dinlerden ve kökenlerinden dolayı utanmak zorundalar mı? Bin sene önce topraklarımızda Ermeniler, Hristiyanlar saygın bir şekilde yaşamış, kimse utanmamıştır. Aradan bin sene geçmiş, böyle bir mantık nasıl kabul edilir. O hanımefendiyi kınıyorum. Hayra değil, şerre hizmet ettiğine inanıyorum. Türkiye'de bu işleri karıştıranların hiçbirisi hayra hizmet etmiyor.''

Türkiye'de sağ-sol, alevi-sünni, Kürt-Türk kavgaları yaşandığını, şimdi de köken tartışması yapmanın kimseye fayda sağlamayacağını savunan Özhaseki, bu sözlerin safiyane duygularla söylenmiş olmadığına inandığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon