"Bakanlık kirliliği örtbas telaşında"

Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hava kirliliği ile ilgili açıklamasına tepki göstererek, "Bakanlık halkın ve yetkililerin alacağı önlemleri belirtmesi gerekirken kirliliğin 'aslında kirlilik olmadığını' ileri sürmüştür. Hava kirliliği yönetmelikle tanımlanır, gerçekleri örtme telaşındaki bürokratların açıklamalarıyla değil" dedi.

Yayınlanma: 14.12.2011 - 14:21
Abone Ol google-news

Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi yaptığı yazılı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklama ile Ankara'daki kirliliği kabul ettiğini belirterek, "Ancak halkın ve yetkililerin alacağı önlemleri belirtmesi gerekirken kirliliğin 'aslında kirlilik olmadığını' ileri sürmüştür. Hava kirliliği yönetmelikle tanımlanır, gerçekleri örtme telaşındaki bürokratların açıklamalarıyla değil" ifadelerini kullandı. Ankara'nın havası en kirli olan büyükşehir olduğunun altı çizilen açıklamada, "Son kez uyarıyoruz; Bakanlık halkı kandırmaya çalışacağına derhal önlem almalı, halk sağlığını ciddi biçimde tedit eden hava kirliliği sorununun çözümünü göstermelidir. Hiçbir kamu görevlisi görevini kötüye kullanmamalıdır" denildi.

Açıklamada odanın Ankara'daki kirlilik değerlerinin halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığına ilişkin saptamalarını Mart, Eylül ve Aralık aylarında basın açıklamalarıyla açıkladığını anımsatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler