Türkiye Finans'tan 500 milyon YTL'lik kredi

Türkiye Finans'tan yapılan açıklamada, şirketin kriz nedeni ile yaşanan likidite sorununa yeni bir kredi paketi ile çözüm sunmayı amaçladığı kaydedilerek, ylbaşına kadar kullandırılması planlanan 500 milyon YTL'lik kaynaktan KOBİ'lerin yanı sıra konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanarak bireysel müşterilerin de yararlanabileceği belirtildi.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 12:06
Abone Ol google-news

Türkiye Finans, dünya genelinde yaşanan krizden olumsuz etkilenen KOBİ'ler ve bireysel müşteriler için 500 milyon YTL'lik kredi paketi hazırladığını açıkladı.

Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, her dönem KOBİ'lerin destekçisi olduklarını belirterek, 500 milyon YTL'lik kredinin blok olarak değil ihtiyaç duyan KOBİ'lere parça parça kullandırılacağını söyledi. Nacar, bu yöntem ile çok daha fazla firmaya destek olmayı amaçladıklarını kaydederek "Krizin etkilerinin hissedilmeye başlamasından bugüne kadar piyasalara her hafta ortalama 100 milyon YTL'lik kredi kullandırdık. Bununla yetinmeyip son günlerde yaşanan likidite sorununa çözüm sunmak maksadıyla yıl sonuna kadar 500 milyon YTL'lik bir kredi paketini daha reel sektörün kullanımına sunuyoruz" dedi. Nacar, "Bu kredi ile firmaların yaşadıkları sorunları bir nebze olsun hafifletmeyi, işçi çıkarma gibi bizleri üzen haberlerin azalmasını, firmaların rahatça üretim yapabilecekleri bir ortamın oluşturulmasına destek olmayı ümit ediyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler