Kara Kartal üst tura uçtu!

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş E Grubu'ndaki son maçında İngiltere'nin Stoke City takımını 3-1 yenerek gruptan lider olarak çıktı.

Yayınlanma: 14.12.2011 - 19:53
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi 1. tur E Grubu'ndaki 6. ve son maçında kendi evinde İngiltere'nin Stoke City takımını 3-1 yenen Beşiktaş, puanını 12'ye yükselterek, grup lideri olarak 2. tura yükseldi.

Fiyapı İnönü Stadı'nda büyük taraftar desteği altında oynadığı maçta 28. dakikada şanssız bir golle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, ikinci yarıda Fernandes'in penaltıdan, Mustafa Pektemek ve Edu'nun golleriyle 3-1 galip geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş grup lideri, Stoke City ise grup ikincisi olarak turu geçti.

BEŞİKTAŞ-STOKE MÜCADELESİNDEN
FOTOĞRAFLAR

Mücadeleden satırbaşları

Yuvanıza hoşgeldiniz: Stoke City maçında tribünleri dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve geçen pazartesi günü tahliye edilen Asbaşkan Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş lehine tezahüratlar yaptı. Kapalı tribünde her maçta yer alan ve bu üçlünün fotoğrafının bulunduğu ''Sizinleyiz'' yazılı dev pankart, bu kez ''Yuvanıza hoş geldiniz'' yazısıyla asıldı.

Başkan ve Havutçu evde izledi: UEFA Avrupa Ligi'ndeki Beşiktaş-Stoke City maçını siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ile geçen pazartesi günü Metris Cezaevi'nden tahliye edilen teknik direktör Tayfur Havutçu birlikte Demirören'in evinde izledi. Karşılaşma öncesi bir araya gelen ve bir süre görüşen ikili, daha sonra karşılaşmayı da birlikte televizyondan takip etti.

İngiltere'den bin taraftar: İngiliz taraftarlar, İstanbul deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Eski açık tribündeki yerlerini alan 1000 kadar İngiliz taraftar, tezahüratlar yaparak takımlarını destekledi. İngiliz gazeteciler ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maçı 10 İngiliz medya mensubu takip etti.

Kura çekimi cuma günü: UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur maçlarının kura çekimi 16 Aralık Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. UEFA'nın merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00'te başlayacak. Beşiktaş, grup lideri olarak katılacağı kura çekiminde seri başı olacak ve kurada grup ikincileri veya UEFA Şampiyonlar Ligi'nden gelen en kötü 4 takımdan birisiyle eşleşecek. Kurada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayarak, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek Trabzonspor da yer alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler