Bu kez ruh sağlığı bozuldu!

Dinci Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel tacizine uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki B.Ç için “Ruh sağlığı bozulmamıştır” yönünde tartışmalı bir karar imza atan Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu, bu kez Konya’da 3 yıl önce elle cinsel tacize uğradığı belirtilen 10 yaşındaki bir kız çocuğu için “Ruh sağlığı bozulmuştur” raporu verdi. Sanık 12 yıl 6 ay hapse mahkum oldu.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 12:36
Abone Ol google-news

Selçuklu ilçesindeki Şükriye Onsun İlköğretim Okulu’nda bir kız öğrenciyi elle ve sözle taciz ettiği iddia edilen müzik öğretmeni B.B. ile ilgili Milli Eğitim Müfettişleri'nin yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Hazırlanan raporda B.B’nin öğrenciyi taciz ettiği belirtilerek, memurluktan atılması istendi.

Simitçi Muzaffer P.’nin (36) 3 yıl önce Konya’nın Meram ilçesinde aynı mahallede oturduğu ve kızıyla aynı okula giden 7 yaşındaki B.C.’yi elle taciz ettiği iddia edildi. B.C’nin bağırması üzerine Muzaffer P, paniğe kapılarak bisikletini bırakıp kaçtı. Küçük kızın ailesinin polisi arayarak şikayetçi oldu.

Polis ekipleri, Muzaffer P.’yi, bisikletini almak için olay yerine geldiği sırada yakaladı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “cinsel istismar” suçundan açılan davada Muzaffer P, 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak davaya Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına “çocuğun basit cinsel istismarı” suçundan suçundan tutuksuz yargılanan sanık Muzaffer P. ve tarafların avukatları katıldı. Savunmaların ardından son sözü sorulan sanık Muzaffer P, “Ben bir şey yapmadım. Takdir mahkemenin” dedi.

Mahkeme başkanı, mağdure B.C. hakkında Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nun 3 ay önce “Ruhsal sağlığı bozulmuştur” yönünde rapor verildiğini vurgulayarak Muzaffer P.’nin 15 yıl hapsine karar verildiğini, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları nedeniyle bu cezanın 12yıl 6 aya indirildiğini açıkladı.

Muzaffer P, kararın açıklanmasının ardından tekrar suçsuz olduğunu iddia etti. Şimdi 10 yaşında olan B.C’nin halen psikolojik destek aldığı bildirildi

Konya’nın Selçuklu Şükriye Onsun İlköğretim Okulu’nda Müzik Öğretmeni olarak görev yapan B.B’nin (35) ise ders sırasında kız öğrencilerini taciz etti ileri sürüldü. El ve sözlü tacizlerin artması üzerine kız öğrencilerden biri, durumu annesine anlattı.

Öğrenci velisi, okul yönetimine yazdığı mektupta, kızının müzik öğretmeninin tacizine uğradığını konunun araştırılmasını istedi. Mektubun ellerini ulaşmasının ardından harekete geçen okul yönetimi, durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

Öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasına karar veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarark konunun araştırılması için müfettiş görevlendirilmesini talep etti. Yaklaşık 2 ay süren soruşturmanın ardından müfettişlerin öğrenci ve öğretmenlerle görüşerek hazırladığı raporda B.B’nin öğrenciyi taciz ettiği belirtilerek, memurluktan atılması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler