"Cumhurbaşkanı Ermenileri rencide etti"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, medyanın kendisine karşı bir linç kampanyası içerisinde olduğunu söyledi. Arıtman yaptığı açıklamada, "Medyaya 2 sorum var, hakkımda dava açan Sayın Cumhurbaşkanı Ermenileri rencide etmiş olmuyor mu? Benim partiden ihracım isteniyor. Acaba Sayın Cumhurbaşkanının da istifasını isteyecek misiniz? " diye sordu.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 12:41
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman yaptığı yazılı açıklamada, kendisine karşı bir süredir medyanın linç kampanyası yürüttüğünü öne sürdü. Medyanın aleyhine yürüttüğü kampanya ile kendisini 'milletin kalbine çaktığını' belirten Arıtman şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek misiniz?"

"Değerli medyamızın bir- iki algılama hatasını da düzelteyim: Bir kişiye anneannen İngiliz demek aşağılama olamazsa Ermeni demek de olamaz. Ermeni kelimesine hiçbir olumsuz anlam yüklemeden konuştum. Siyasetçi olmadan önce hekim olarak yetiştirilmiş bir kişi olarak insanı sadece İnsan olarak görüyorum. İnsana bakarken onun cinsiyetini, rengini, dilini, dinini, ırkını, diğer hiçbir aidiyetini göremem. Bunun eğitimini aldım, yaşam biçimim ve değiştirilemez bakış açım oldu. 36 yıldır tıbbi dil kullanan biri olarak çok spontan, hiçbir ayrımcılık yüklemeden kullandım. Lütfen bunu anlamamazlığa gelmeye devam etmeyin. Derdim sadece Cumhurbaşkanının Ermeni diasporasının Türkiye projesini yürütenlere verdiği desteği sorgulamaktı. Beni linç etmeye çalışan medyamıza iki sorum var. Ermeni kelimesine hiçbir olumsuz anlam yüklemeyen beni linç ederken bu nitelemeyi kendisinin ve ailesinin şerefine, haysiyetine ağır bir saldırı, hakaret olarak kabul edip, hakkımda dava açan Sayın Cumhurbaşkanı Ermenileri rencide etmiş olmuyor mu? Benim cezamı kestiniz, partiden ihracımı istiyor ve CHP yönetimine baskı yapıyorsunuz. Acaba Sayın Cumhurbaşkanının da istifasını isteyecek misiniz? "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler