"Bizi Papa'dan koruyun"

‘İnsanlığı eşcinsellikten korumanın yağmur ormanlarını kurtarmak kadar önemli’ olduğunu söyleyen Papa'ya, eşcinsel hakları örgütlerinden tepki yağdı.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 13:08
Abone Ol google-news

Papa 16. Benedikt’in, “insanlığı eşcinsellikten korumanın, yağmur ormanlarını yok olmaktan kurtarmak kadar önemli olduğunu” söylemesi, Hıristiyan dünyasında tartışma yarattı. Eşcinsel hakları örgütleri, Papa’nın heteroseksüel ilişkiler dışındaki ilişkileri “Tanrının eserinin yok edilmesi” olarak nitelendirmesine büyük tepki gösterdi.

16. Benedikt, önceki gün Vatikandaki merkezi yönetimin yetkililerine hitaben yaptığı Noel konuşmasında, kilisenin kadın ve erkek arasındaki ayrımı insan doğasının temeli olarak gördüğünü belirterek insanlığın bu ayrıma saygı göstermesi gerektiğini savundu. Eşcinseliğin insanlığın kendi kendini yok etmesi olduğunu öne süren Papa,Kilise sadece, herkese ait yaradılış armağanları olan dünyayı, havayı, suyu savunmamalı. Aynı zamanda insanlığı kendini yok etmekten de korumalıdedi. Tropikal yağmur ormanlarının korunmaya layık olduğunu, ancak insanoğlunun da bundan daha azını hak etmediğini söyleyen Papa, transseksüellere yönelik olarak da Kimin erkek ya da kadın olduğuna karar veren insanlar değil Tanrıdırdiye konuştu.

Eşcinselliğin değil ama eşcinsel eylemlerin günah olduğunu savunan Katolik kilisesi, eşcinsel evliliklere de karşı çıkıyor. 16. Benedikt, daha önce eşcinselliğin günah olmadığını, ancak ahlaki kötülüğe yönelik bir eğilimolduğunu söylemişti. İngilterede bulunan Lezbiyen ve Gay Hıristiyan Hareketi Başkanı Sharon Ferguson, dünyada cinsel kimliği nedeniyle öldürülen birçok insan bulunduğunu söyleyerek Papanın açıklamalarının sorumsuzca ve hiçbir şekilde kabul edilemezolduğunu belirtti. Bu açıklamanın eşcinsellere yönelik şiddeti meşru gösterdiğini kaydeden din görevlisi Ferguson,Aslında bizim onun açıklamalarından korunmamız gerekdedi. İtalyadaki eşcinsel hakları örgütleri de Papanın açıklamalarının eşcinsellere ve transseksüellere yönelik temelsiz bir saldırıolduğunu bildirdi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Vatikan sözcüsü Federico Lombardi ise Papanın eşcinsellere saldırmayı amaçlamadığını, sadece kadınla erkek arasındaki temel farkı görmezden gelen cinsel kimlik teorilerini ve kültürel etkenleri eleştirdiğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler