850 madenci eylemde

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde Hema AŞ.'ye ait maden ocağında çalışan 850 maden işçisi maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle eyleme başladı.

Yayınlanma: 15.12.2011 - 14:53
Abone Ol google-news

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde Hema AŞ.’ye ait maden ocağında çalışan madenciler  maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle işyerinde eylem başlattı. Önceki gece saat 16.00- 24.00 vardiyasında nakliyatçı işçilerin başlattığı mücadeleye, kömürde çalışan işçiler de maden ocağına inmeyerek destek verdi.
Heme yetkilileri ise gece ve gündüz vardiya servislerini iptal ederek işçileri işletmeye almadı.  İşçilerin eylemine; Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)  Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve sendika üyeleri de destek verdi.

İşçiler adına açıklamalarda bulunan kazma ustası Nurettin Ayaz, 4 yıldır zam alamadıklarını belirterek, “madencilik dünyanın en zor işi. Buradaki ücretler arkadaşlarımız 4 yıldan beri belli bir periyotlar da zam almıyorlar. Beklentimiz arkadaşlarımızın haklı mücadelesinde gidebileceğimiz yere kadar gitmek. Bugün burada azınlıktayız ama yarın daha çok olacağız. İkramiyemiz, yemek paramız, bayram paramız, çocuk paramız yok, normal 700 ve bin lira arasında maaş alıyoruz. Sendikamızdan beklentimiz böylesine 800-850 kişinin çalıştığı sektörde sendikamızın da yanımızda olması gerekiyor” dedi.

GMİS  Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ise “GMİS olarak bu zorlu meleği yapan ve yerin yüzlerce metre altında çalışan madencilerin kafasının rahat olması gerektiğini ve onlara insanca bir hayat ve yaşam ortamının sunulmasını gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Madenci arkadaşlarımızın başlatmış oldukları haklı mücadele eyleminde GMİS  olarak yanlarındayız. Zonguldak kentinde binlerce madencimiz şu anda sendikasız ve örgütsüz olarak çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

GMİS yetkilileri tarafından eylemci işçilere öğle yemeği ikramında bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler