Kayıp tablo 782 bin dolara satıldı

William Powell Frith'in uzun zamandır kayıp olan tablosu açık artırmayla 782.680 dolara (yaklaşık 1.5 milyon TL) satıldı.

Yayınlanma: 15.12.2011 - 21:56
Abone Ol google-news

İngiltere'de Christie's Müzayede Evi'nden yapılan açıklamada, tablonun Victoria dönemine ait ve Londra'daki Tate Britain galerisinde sergilenen ünlü "The Derby Day" tablosunun, 39 santimetreye 91 santimetre ebatlarında tuval üzerine yağlı boya ile yapılan ilk tamamlanmış eskizi olduğu belirtildi.

Açıklamada, tablonun, Frith resimleri için rekor fiyattan satıldığı ve açık artırmaya telefonla katılan alıcının yaklaşık 60 yaşında olduğu kaydedildi.

İsmini açıklamak istemeyen ve müzayede öncesinde açıklama yapan alıcının, tablonun, İkinci Dünya Savaşı öncesinde bir dönem ailesi tarafından satın alındığına inandığını söylediği bildirildi.

1970'li yıllardan itibaren Victoria dönemine ait eserler koleksiyoncular tarafından rağbet görmeye başlamıştı.

Dönemin en başarılı ressamlarından olan Frith, resimlerinde gündelik yaşamı ele alır ve plajda gezenlerden, demir yolu istasyonları ve kraliyet düğünlerine kadar değişik konuları işlerdi.

"The Derby Day" tablosunun Londra'daki Kraliyet Akademisinde sergilenmeye başladığı 1858 yılında yoğun ilgi nedeniyle, tablonun korunması için özel parmaklıklar yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler