Polis davaları birleştirildi

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesine, Baran Tursun'un, ''dur'' ihtarına uymadığı için açılan uyarı ateşi sonucu ölümüyle ilgili 10 polis memurunun davası ile sanık polis memuru sanık Oral Emre Atar'ın yargılandığı davanın birleştirilmesine karar verildi.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 14:17
Abone Ol google-news

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesine, Baran Tursun'un, ''dur'' ihtarına uymadığı için açılan uyarı ateşi sonucu ölümüyle ilgili 10 polis memurunun ''delilleri gizledikleri'' iddiasıyla açılan dava ile sanık polis memuru Oral Emre Atar'ın yargılandığı davanın birleştirilmesine karar verildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz yargılanan polis memurları ile avukatlar katıldı.

7. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Nalan Kayaalp başkanlığındaki heyet, dosyanın sanık polis memuru Oral Emre Atar'ın yargılandığı dava ile birleştirilmek üzere Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Sanık polislerin avukatlarından Tolga Yurdakul, yargılama sonunda yaptığı açıklamada, birleştirme kararına karşı olduklarını söyledi. Yurdakul, ''Burada yargılanan polis memurları ceza alsa da almasa da bu, olayın sanığı Oral Emre Atar'ın durumunda değişikliğe neden olmayacaktır. Dolayısıyla bu uygulama gereksizdir ve davayı uzatmaktan başka işe yaramayacaktır. Ancak karara saygılıyız. Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme talebini yerinde bulmaması halinde dosyanın görevli mahkemenin belirlenmesi açısından Yargıtaya gitme ihtimali doğmuştur'' dedi.

Davanın geçmişi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 25 Kasım 2007'de, polis ekiplerinin ''dur'' ihtarına uymadığı için kovaladıkları Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı araç, ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve başının arkasında kurşun yarası tespit edilen Tursun, bir süre yaşam destek ünitesine bağlı tutulduktan sonra hayatını kaybetmişti. Kovalamaca sırasında uyarı ateşi açtığı iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan polis memuru Oral Emre Atar, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tursun ailesinin olaya müdahale eden polisler hakkındaki suç duyurusunu dikkate alan Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Emin Kavas 10 polis hakkında dava açmış, mahkeme yetkisizlik kararı vererek dosyayı İzmir Adliyesine göndermişti.
Davanın 27 Ekimde görülen duruşmasında, sanık polis memurlarından M.M'nin ifadesinin alınması sırasında üye hakim Mehmet Özcan, duruşma salonunun izleyici bölümünde oturan bazı kişilerin güldüğünü savunarak, ''Adaleti ne hale getirdiler. Ne gülüyorsunuz? Böyle yargılama olmaz. Gerekirse davadan çekileceğim'' demişti. Mahkeme başkanı Nurettin Var da çekinme talebinde bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler