''Mourinho'dan Mesut'a ilk uyarı''

İspanyol basını, Real Madrid'deki Türk futbolculara yönelik eleştirilerini sürdürürken, Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'in son haftalardaki düşük performansı da ön plana çıkarıldı.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 12:05
Abone Ol google-news

İspanyol basınına göre, istikrarsız ve geçtiğimiz sezondan uzak bir futbol oynayan Mesut'a, teknik direktör Jose Mourinho tarafından ''ilk uyarı'' geldi.

Marca gazetesi, Mourinho'nun, Mesut ile konuşarak, ''tavırlarını değiştir ve sahadaki verimini daha artır'' dediğini ileri sürdü. Portekizli teknik adamın, Mesut'tan gerek topla oynarken, gerekse topsuz alanda daha agresif olmasını istediği kaydedildi. Mesut'un ayrıca son dönemlerde takım içinde çok soğuk davrandığı, bunun da hoş karşılanmadığı öne sürüldü.

Real Madrid'in 17 Aralık Cumartesi günü deplasmanda Sevilla'ya karşı oynayacağı maçta büyük olasılıkla Mesut'un yerine Kaka'nın ilk 11'de sahaya çıkacağı belirtildi.

Bu arada, Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw ise Alman basınına verdiği bir demeçte, ''Dünyanın en iyilerinden biri. Çok büyük bir güce sahip ve bunu dışarı vurmalı. Eminim ki Mourinho, er ya da geç Mesut'un bunu yapmasını sağlayacak'' diyerek, Mesut'a destek verdi.

Real Madrid'den Nuri'ye moral

Öte yandan, Real Madrid'de bu sezonun en iyi transferi olarak anılmasına karşın şimdiye kadar beklentileri karşılayamadığı için eleştirilen Nuri Şahin'e kulüp içinden destek geldi.
Real Madrid teknik heyetinin, ''Nuri Şahin'e güvenimiz tam, sadece zamana ihtiyacı var'' ifadelerine İspanyol basınında yer verilirken, Türk futbolcunun kalitesi ve kısa zamanda Madrid'e uyum sağlaması hakkında kimsenin şüphesinin olmadığı da vurgulandı.
İsim vermeden kulüp içinden yapılan açıklamalarda, ''O, daha 23 yaşında bir futbolcu. Geçen sezon Bundesliga'nın en iyisi seçildi. Nuri'nin transferinde Mourinho kilit bir rol oynadı ve bu futbolcuya güveni tam. Nuri, oyunu istediği zaman durdurup, istediği zaman başlatma, asist yapma ve gol atma yeteneğine sahip. Kimsenin şüphesi olmasın, burada başarı elde edecek'' denildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler