BDP'liler kendilerini ihbar etti

BDP üyesi bir grup, son KCK adı altında yapılan gözaltıları protesto etmek amacıyla, ''kendilerinin de aynı suçları işlediklerini'' içeren suç duyurusu dilekçelerini toplu olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 11:41
Abone Ol google-news

BDP Ankara İl Başkanı Ahmet Aday, Adliye önünde toplanan BDP'liler adına basın açıklaması yaptı.

KCK adı altında yapılan operasyonlarda bugüne kadar 7 bin 748 partilinin gözaltına alındığını ifade eden Aday, bunlarda 3 bin 894'ünün de tutuklandığını kaydetti.

Partisinin demokratik Türkiye, Ortadoğu ve dünyanın oluşturulmasını, herkesin özgürce, kardeşçe ve eşitçe bir arada yaşamasını hedeflediğini vurgulayan Aday, bu nedenle operasyonlara maruz kaldıklarını söyledi.

Yazarlar Necmettin Salaz, Temel Demirer ve Doç. Dr. Sibel Özbudun da BDP'lilere destek verdi.

Salaz, yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de son yıllarda, başta BDP'li siyasetçiler olmak üzere, sosyalistler, devrimci öğrenciler, insan hakları savunucuları, aydınlar ve gazeteciler üzerinde yoğun gözaltı ve tutuklama furyasının süregittiğini'' vurguladı.

Açıklamaların ardından BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ve eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan'ın da arasında bulunduğu bir grup BDP'li ile Salaz, Demirer ve Özbudun, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına vererek, ''kendilerini'' ihbar etti.

Dilekçelerde ''KCK adı altında yapılan operasyonlarda tutuklanan ve yargılananların faaliyetleri suç olarak kabul ediliyorsa, ben de aynı suçları işledim'' denildi.

Adliye önündeki basın açıklaması sırasında, Türkçe ve Kürtçe ''Buradayım, kendimi ihbar ediyorum'' yazılı pankart açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler