Başbakan'a mermili mektup

İtalya'da Başbakan Mario Monti dahil olmak üzere siyasetçilere ve gazete editörlerine, mermiler ve hükümetin tasarruf önlemleriyle ilgili tehditler içeren mektuplar postalandığı bildirildi.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 15:00
Abone Ol google-news

Polis, ülkenin güneyinde Calabria bölgesinde Catanzaro kentinde bir posta dağıtım merkezinde Başbakan Mario Monti dahil olmak üzere siyasetçilere ve gazete editörlerine gönderilmek üzere postalanan, mermiler ve hükümetin tasarruf önlemleriyle ilgili tehditler içeren 10 mektup ele geçirdi.

Ele geçirilen her mektupta bir adet mermiyle Silahlı Proletaryan Hareket adlı bir örgütün imzasını taşıyan, hükümetin tasarruf tedbirleriyle ilgili hakaret ve tehditlerle dolu bir mektup bulunduğu bildirildi.

Soruşturmacılar, sözkonusu örgütün adının daha önce duyulmamış olduğunu belirtirken, mektupların Başbakan Monti'nin yanı sıra Sosyal Yardımlaşma Bakanı Elsa Fornero, eski Başbakan Silvio Berlusconi, Demokratik Parti başkanı Pier Luigi Bersani ile aralarında Corriere della Sera ve La Repubblica bulunan büyük gazetelerin editörlerine gönderilmek üzere postalandıkları kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler