"İktidarla nasıl cebelleştiğime Türkiye şahit"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı'nı eleştirerek, ''CHP'de mahalle sorumlusu da olurum, en üstteki adam da olurum. Keşke Yakup Koçal'ın da bir partili kimliği olsaydı'' dedi.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 13:57
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında, kendisiyle Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal arasında başlayan tartışmayı değerlendirdi.

Muharrem İnce, tartışmayla ilgili son kez konuştuğunu ifade ederek Koçal'a 2004 yılında partisinden belediye başkan adaylığı teklifi yaptığını doğruladı. ''Ancak o zaman kendisinin bu kadar AKP ile içli dışlı olacağını bilmiyordum. Bilseydim teklif götürmezdim'' diyen İnce, Koçal'ın 'Ankara'da çelik çomak oynamaya devam etsin' şeklindeki sözlerine de şöyle yanıt verdi:

''Ankara'da çelik çomak oynanıyorsa niye milletvekili olmak için yanıp tutuşuyor? Ankara çelik çomak oynama yeri değil, Ankara mücadele yeridir. 9 yıldır AKP iktidarıyla nasıl mücadele ettiğime, bu iktidarla nasıl cebelleştiğime Türkiye şahit, buna dünya tanık. Bütün Türkiye bunu kabul etmiş Muharrem İnce ciddi muhalefet yapıyor diye... Yakup Koçal mı belirleyecek bunu? AKP'ye laf söyleyemeyen, AKP'den nemalanmak isteyen, AKP'den adaylık bekleyen insanlar beni anlayamaz tabii.''

''Ömrümü oraya verdim''

Koçal'ın partili olmanın gururunu bilemeyeceğini aktaran İnce, ''Ben CHP bayrağını görünce duygulanırım. Ben o bayrağı göndere dikmek isterim'' dedi.
İnce, ömrünü CHP;ye verdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ömrümü oraya verdim. Hayatımın hiçbir döneminde hiçbir partide siyaset yapmadım. 3 dönem beni milletvekili yaptı bu parti, bu örgüt, bu insanlar... Ben parti kimliğinden filan sıyrılamam. Benim omurgam var. Ben dik dururum. Ben CHP'liyim. Başka hiçbir partinin önünde diz çökmem. Hiçbir partiye dosya vermem. Hiçbir partiden milletvekilliği, belediye başkanlığı, Başbakanlık istemem. Olacaksa CHP'de olacak. CHP'de mahalle sorumlusu da olurum, en üstteki adam da olurum. Keşke Yakup Koçal'ın da bir partili kimliği olsaydı. Keşke de o da 'ben şu partiliyim' diyebilseydi''

İnce, Koçal'ın ''cibilliyet'' kelimesi içerikli sözlerini düzeysiz olarak nitelendirerek ''Yalova küçük bir yer, herkes birbirinin cibilliyetini bilir. Herhalde cibilliyet üzerinden siyaset yapmayı Tayyip Erdoğan'dan öğrenmiş. Bunlar hoş şeyler değil. Kendisine tatil öneriyorum. Sakin olsun, seviyeli olsun ve özür dilesin'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler