Genelkurmay'dan Ergin Saygun açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz davası sanığı, Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un 'tedavi gerektiren bir hastalığı olmamasına karşın GATA'da bulunduğu' iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada Saygun'un GATA'daki tedavisinin Adli Tıp Kurulu'nun verdiği karar uyarınca sürdüğünü bildirdi.

Yayınlanma: 17.12.2011 - 09:34
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı, bir gazetede yayınlanan ve Balyoz davası sanığı, Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un gerektiren bir hastalık olmamasına karşın GATA'da yatarak tedavi olduğunu öne süren haberle ilgili açıklama yaptı.

Emekli Orgeneral Ergin SAYGUN hakkında, 12 Aralık 2011 tarihli bir günlük gazetede çıkan haber ile ilgili edinilen bilgilerin sıralandığı açıklamada, Saygun'un 12 Şubat 2011 tarihinde GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine başvurduğu, yapılan muayene sonucunda Kardiyoloji kliniğine yatırıldığı bildirildi.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabipliğinin 21 Nisan 2011 tarihli yazısı ile hastaya ait; hasta müşahede kağıdı, hasta yatış kağıdı, hasta muayene ve tedavi sonuç belgesi, 21 Nisan 2011 tarihli Durum Bildirir Rapor'un İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtilen açıklamada, "Raporda, hastalıklara ait şikayetlerin devam etmesi üzerine bu hastalıkların oluşturduğu yüksek risk nedeniyle tedavisinin yatarak sürdürülmesinin uygun olacağı kanaatine varıldığı belirtilmiştir" denildi.

GATA'ya adli tıp karar vermiş

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle devam etti:

"-GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabipliğinin 02 Haziran 2011 ve 26 Temmuz 2011 tarihli yazıları ile hastaya ait iki adet Durum Bildirir Raporu İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir.

-GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığının 15 Eylül 2011 tarihli yazısı ile hastaya ait bütün tedavi evraklarının tasdikli birer sureti İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.

-İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesinin 26/10/2011 tarihli ve Esas No: 2010/283 numaralı yazısı gereği, hasta 30 Kasım 2011 tarihinde yapılan tahlil, tetkikler ve evrakları ile beraber Adli Tıp Kurumu Üçüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığına gönderilmiştir. Anılan kurul tarafından yapılan muayene ve kontroller sonucunda hasta tekrar hastaneye geri gönderilmiştir.

-Halen GATA Haydarpaşa Kardiyoloji servisinde tedavisi sürmekte olan hasta hakkında Adli Tıp Kurumu Üçüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığının muayene sonucu ve İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesinin kararı beklenmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler