Bir akşam gizlice gelip ''Çizdiler''

Konya'ya kimseye haber vermeden gelen grafiti sanatçıları, Mevlana Müzesi bahçesinin yakınlarındaki eski bir evin bahçe duvarına, ''I Love NY'' sloganına atfen, I Love koNYa'' yazısı ile elinde sprey boya kutusu tutan semazen figürü çizdi.

Yayınlanma: 17.12.2011 - 09:24
Abone Ol google-news

Önce ABD ve Avrupa ülkelerinde sokaklardaki duvarlara grafiti çizme akımı, daha sonra Arap Baharı'nın yaşandığı Mısır ve Libya gibi ülkelerde de popüler hale gelmişti.

Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlenen etkinliklere renk katmak isteyen, haklarında çok fazla bilgi bulunmayan KÜF isimli grafiti grubu, önceki gece Konya'ya geldi.

Önce Konya'ya, ardından da etkinliklerin merkezinde yer alan Mevlana Müzesi yakınlarına geldikleri, daha sonra internette yayınladıkları videodan anlaşılan grup üyeleri, ellerinde getirdikleri boya ve karton desen kalıplarıyla, müzenin araç giriş kapısının karşısında yer alan eski bir evin bahçe duvarına, kısa sürede içende oldukça estetik bir görüntü oluşturan semazen figürü çizdi.

Gizlice yaptıkları çalışmanın videosunu internetten paylaştılar

Grup üyeleri, daha sonra bölgeden ayrıldı. Daha sonra da Konya'ya gelirken ve bu çalışma sırasında çektikleri video klibi internetten paylaştılar.
Duvara çizilen grafitide, dünyaca bilinen ''I Love NY (New York'u seviyorum)'' sloganına atfen, I Love koNYa'' yazısı ile elinde sprey boya kutusu tutan semazen figürü dikkat çekiyor.

Mahalle halkı için de sürpriz oldu

Konya'nın en eski yerleşim yerlerinden olan mahallelerinde, her gün geçtikleri sokakta bir duvarda bu ilginç figürü ve yazıyı gören yurttaşların çoğunluğu, ne amaçla ve kim tarafından yapıldığını çözemedikleri bu resim ve yazıları beğendi.

Bazı yurttaşlar ise Mevlana Müzesi civarında ve Konya'da böyle bir resmin şık durmadığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler