Cizre'de hain saldırı: 3 şehit

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerin seyir halindeki askeri araca düzenlediği silahlı saldırısında 3 asker şehit oldu, 13 asker yaralandı. Durumları ağır olan 4 asker, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevkedildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 16:36
Abone Ol google-news

Mardin’i Habur sınır kapısına bağlayan Nusaybin Caddesi’nde seyir halindeki Cizre Tank Taburu’na ait askeri araç İpekyolu Cami civarında teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla çarpaz ateteşe alındı. Saldırıda, askerler Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı şehit oldu, 13 asker de yaralandı. Yaralı askerler Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumları ağır olan askerler Bilal Levent, Musa Çapur, Ahmet Akyürek ve Ferhat Fırat ise helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevkedildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçtığı Cudi Mahallesi’ne çok sayıda özel harekât timleri kaydırılırken operasyona havadan kobra tipi helikopterler de destek verdi.

 

Diyarbakır’daki saldırıyla benzerlik

Cizre’de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırının benzeri 7 Ekim’de Diyarbakır’da gerçekleştirilmişti. Yenişehir ilçesi Seyrantepe mevkiinde seyir halindeki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu servis aracına Aziziye Mahallesi girişinde uzun namlulu silahlar ve el bombasıyla saldırı düzenlenmiş, 5’i polis 6 kişi şehit olmuş, 21 poliste yaralanmıştı. Saldırganlar yapılan operasyonun ardından yakalanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler