'İstanbul haramilerden kurtulacak'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını açıklayacağını belirterek, ''Mart'ta sandığa gideceğiz, İstanbul'u haramilerden kurtaracağız'' diye konuştu. Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı işadamlarına rant sağlamakla suçlayan Kılıçdaroğlu, Topbaş'ı kendisi ve ailesinin mal varlığını açıklamaya çağırdı.

Yayınlanma: 24.12.2008 - 17:28
Abone Ol google-news

İstanbul’da Kadıköy İlçe Başkanlığı toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi de dahil tüm Ankaralıların soyulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu soygunun sadece Ankara'da değil İstanbul'da da yapıldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu "Sanmayın ki bu soygun sadece Ankara'da var. İstanbul'da da var aynı soygun. İstanbul'da hangi araçlarla yapıyorlar ? Su sayaçları aracılığıyla. Önümüzdeki günlerde bu soygunun da belgelerini açıklayacağım hiç meraklanmayın. İstanbul'un soyulduğunu kendi bakanları aracılığıyla açıklayacağım bundan da emin olun " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı işadamlarına rant sağlamakla suçlayan Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş’ı kendisi ve ailesinin mal varlığını açıklamaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, “29 Mart’ta sandığa gideceğiz, İstanbulu haramilerden kurtaracağız” dedi.
Konuşmalarına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yüklenerek devam eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de naylon fatura düzenlemekten ve naylon fatura kullanmaktan TBMM'de fezlekesi olan bir kişi Maliye Bakanlığı koltuğuna oturuyorsa, o ülkede demokrasi, insan hakları, insana saygı, siyasete saygı yoktur" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP 'de demokrasi AKP'de ise biat kültür olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizde demokrasi var her şeye yeri geldiğinde itiraz ederiz. Onlarda biat kültürü var onlar her şeye biat ederler itiraz etmezler, edemezler" diye konuştu. AKP'yle ilgili belgelerin bir bir ortaya çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sen kalk bir de hayali ihracat yap. Bu memlekette tüyü bitmemiş yetimin hakkını ye, ondan sonra da Müslümanım de. Sevsinler senin Müslümanlığını" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçi ve ailesinin topluma örnek olması gerektiğini belirterek, ''Bazı bakan eş ve çocukları gemi sahibi oldular. Hiçbiri bugüne kadar çıkıp, 'benim oğlum şu nedenle bu kadar servete sahip oldu' diye bir açıklama yapmadı. Bunun hesabını sormak zorundayız'' dedi. CHP'nin programından da bahseden Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığını sağlamak için dokunulmazlıkları kaldıracaklarını, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını değiştireceklerini söyledi. Başbakanlık Teftiş Kurulunun'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na bağlanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, adli kolluğun da sağlanacağını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler