Göçmen teknesi battı: 200 kayıp

Endonezya açıklarında dün bir göçmen gemisi batttı. Gemide Türkiye, İran, Irak ve Afganistan'dan gelen kadın, çocuk ve erkek 250 kişinin bulunduğunu, gemiye kapasitesinin iki katından fazla yolcu alındığını açıkladı.

Yayınlanma: 18.12.2011 - 08:56
Abone Ol google-news

Yetkililer, kurtarma görevlilerinin kayıp 200 kişiyi ararken bir yandan da yüksek dalgalarla mücadele ettiğini bildirirken, Endonezya'nın en büyük adası Cava açıklarında batan gemiden denize düşen yolculardan şimdiye kadar sadece 33 kişinin sağ çıkarıldığı belirtiliyor.

Kurtulanlar, arama-kurtarma çalışmalarına başkanlık eden Teğmen Alvi Mudzakir'e Avustralya'ya ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Mudzakir, ahşap geminin haddinden fazla dolu olması nedeniyle battığını ifade ederek, gemide Türkiye, İran, Irak ve Afganistan'dan gelen kadın, çocuk ve erkek 250 kişinin bulunduğunu, gemiye kapasitesinin iki katından fazla yolcu alındığını açıkladı.
Endonezyalı yetkililer ve kazadan kurtulanlar, Cava'nın 32 kilometre açıklarında geminin yüksek dalgalar nedeniyle birden sallanmaya başladığını, bunun üzerine insanların paniğe kapıldığını, zaten haddinden fazla dolu olan geminin battığını ifade etti.
Gemide 40'tan fazla çocuk olduğu söylenirken, Mudzakir, kurtarılanlar arasında iki çocuk ile bir kadının da bulunduğunu bildirdi. Polis yetkilileri, artık daha fazla canlı bulma ümitlerinin kalmadığını belirterek, yüksekliği 4 metreye ulaşan dalgalara rağmen 4 balıkçı gemisinin, deniz kuvvetlerine ait bir savaş gemisinin kurtarma çalışmalarına katıldığını kaydettiler.

Yetkililer, kimlikleri tespit edilemeyen bir grubun insanları 4 otobüse doldurduktan sonra bir limana getirerek, Hindistan Okyanusu'ndaki Avustralya toprağı Christmas Adası'na götürmeyi taahhüt ettiklerinin belirlendiğini söyledi.

Nüfusu 240 milyon olan Endonezya'da irili ufaklı 18 binden fazla ada bulunuyor. Bu durum yetkililerin binlerce mili bulan sahil kıyılarını denetlemesini imkansız kılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler