Gökçek'ten "tartışılacak" yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Yılmaz Ateş'in, Ankara Çayı'nın ıslah edilmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Atalay'a verdiği soru önergesini cevaplarken, "Bu Meclis önceliklerini tespit ederken Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile tartışmak zorunda değildir" sözleri, Ateş'i kızdırdı.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 07:30
Abone Ol google-news

Mart 2009 yılında aday olup olmayacağı bile henüz kesinlik kazanmayan AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yine tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Gökçek'in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in, Ankara Çayı'nın ıslahıyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelttiği soru önergesini yanıtlaması Ateş'i kızdırdı.

Milletvekillerinin kamu adına denetim yapma zorunluluğu ve hakkı bulunduğuna dikkat çeken CHP'li Ateş, söz konusu soru önergesine İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanıt vermesine tepki gösterdi. Gökçek'in, İçişleri Bakanı Atalay'ı atladığına işaret eden Ateş, Bakan Atalay'ı da, "Benim muhatabım Sayın Atalay'dır. Ben sorumu kendisine yönelttim. Belediye Başkanını yakışıksız ifadeleri için kınıyorum. Kamu adına denetim yetkisi yapmamız Hükümet kanadı tarafından engelleniyor" dedi.


Ateş ile tartışmak zorunda değiliz

Gökçek, Ateş'in, "Toplum ve insan sağlığını yakından ilgilendiren Ankara Çayı'nın ıslahı yerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarının öncelikli olarak alt geçit üst geçit, havai fişek, yol genişletme, kaldırım refüj yap bozları, kuruyan ağaçlar, konserler, gökkuşağı, samanyolu vb. projelere aktarılmasını doğru buluyor musunuz?" sorusunu "Önceliğin takdir yetkisi Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'e değil, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne aittir. Bu Meclis önceliklerini tespit ederken Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile tartışmak zorunda değildir" sözleriyle yanıtladı.

 

Mesire yeri yapılıyor

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Çayı'nın ıslahıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Ankara Çayı'nın ıslah edilmesi için 1994'ten bu yana bugünkü fiyatlarla 368 milyon YTL kaynak aktarılmıştır. Ankara Çayı'nın ıslahı için ne kadar kaynağa ihtiyaç olduğu ihaleler sırasında yapılacak keşif ve maliyet hesabı ile belli olacaktır. Ankara Çayı'nın kuşaklama ve Aktarım çalışmaları bitmekte olup, Ankara Çayı'nın çevresine mesire yeri haline getirme çalışmaları yapılacaktır"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler