Sporda yılın olayları Kasım-Aralık

2011 yılının Kasım ayında (A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan'a elendi ve ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), teknik direktör Guus Hiddink ile olan sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetti.

Yayınlanma: 20.12.2011 - 10:10
Abone Ol google-news

Kasım ayında ayrıca, Dünya Halter Şampiyonası'nda erkekler 69 kiloda Mete Binay'ın koparmada 157 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanması ve AKP'nin yeni kurduğu bakanlıklardan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda, Suat Kılıç'ın atanması sonrasında yeni çalışma kadrosunun oluşturulması önemli olaylar arasında yer aldı.

Ağustos ayı ise çok önemli iki gelişmeye sahne oldu. TBMM Adalet Komisyonu, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u aynen kabul etti.
Öte yandan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin 31'i tutuklu 93 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. 401 sayfalık iddianamede, Olgun Peker'in 150 yıla, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da 147 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülürken, diğer sanıkların da 1 ila 126 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edilmeleri talep edildi.
2011 yılının Kasım ve Aralık aylarında yaşanan diğer önemli gelişmeler şöyle:

2 Kasım:
- Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, tarihinin ilk uluslararası resmi madalyasını Hırvatistan'ın Split kentinde düzenlenen Paralimpik Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda 3. olarak elde etti.
- Basketbolda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na gidecek son takımların belirleneceği eleme turnuvalarının ev sahipliği için 3 kıtadan 7 ülkenin adaylığı açıklanırken, kadınlar eleme turnuvası için adaylar arasında Türkiye de yer aldı.

4 Kasım:

- Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de toplanan Avrupa Atletizm Birliği Konseyi, 2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ev sahipliğini Amsterdam'a verdi. Aday kentler arasında İstanbul da yer alıyordu.
- Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 19. Alanya Uluslararası Yüzme Maratonu'nda elit erkeklerde Rus Andrey Senatov, bayanlarda ise Ukraynalı Kateryna Vitolina birinci oldu.
- Dünya Halter Şampiyonası Fransa'nın başkenti Paris'te başladı. Türkiye'nin 48 kiloda en büyük madalya umudu olan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen sporcu Nurcan Taylan, 85 kiloda İzzet İnce ile artı 105 kiloda Bünyamin Sudaş, Fransa'ya gitmelerine rağmen takımdan çıkarıldı.
- Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 2010-2011 sezonunda attığı 40 golle, Avrupa liglerinde en çok gol atan futbolcu olarak kendisine verilen ''Altın Ayakkabı'' ödülünü aldı.

5 Kasım:
- Dünya Halter Şampiyonası'nda bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Nurdan Karagöz, silkmedeki 103, koparmadaki 80 ve toplamdaki 183 kiloluk kaldırışıyla ve tartı avantajıyla, silkmede ve toplamda dünya 3'üncüsü oldu.

6 Kasım:
- New York Maratonunu, 30 yaşındaki Kenyalı atlet Geoffrey Mutai kazandı. Mutai, yarışta 2 saat 5 dakika 5 saniyelik derecesiyle birinci oldu ve Boston Maratonu'ndan sonra New York Maratonu'nu da ilk sırada tamamladı.
- Dünya Halter Şampiyonası'nda erkekler 62 kiloda Bünyamin Sezer, koparmada 141 kiloyla dünya üçüncüsü oldu.
- AKPi'nin yeni kurduğu bakanlıklardan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda, Suat Kılıç'ın atanması sonrasında yeni çalışma kadrosu da oluşturuldu.

8 Kasım:

- Dünya Halter Şampiyonası'nda erkekler 69 kiloda Mete Biney koparmada 157 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazandı.

10 Kasım:
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Kupası Statüsü'nü değiştirerek, bu sezon çeyrek ve yarı final karşılaşmaları ile final karşılaşmasının tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanmasını kararlaştırdı.

11 Kasım:
- İngiltere'nin başkenti Londra, 2017 yılında yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını kazandı.
- 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçında Türkiye, Hırvatistan'a 3-0 yenildi.

13 Kasım:
- Formula 1 Abu Dabi Grand Prix'sini McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı ve bu sezon 3. şampiyonluğunu elde etti.

15 Kasım:
- Teniste bu sezon ilk ''grand slam'' turnuvasını kazanan ve İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships'de de şampiyon olan Çek Petro Kvitova, yılın kadın tenisçisi seçildi.
- 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Hırvatistan ile 0-0 berabere kalan Türkiye finallere kalamadı. (A) Grubunu 2. sırada tamamlayan Türkiye, play-off turunda Hırvatistan'a elenerek 2012 Avrupa Şampiyonası'nda katılma şansını yitirdi.

16 Kasım:
- Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile yapılan görüşmeler sonucunda, Hollandalı teknik adamın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

17 Kasım:
- Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, (A) Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine Abdullah Avcı'nın getirilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Abdullah Avcı ile 31 Mayıs 2015 tarihine kadar geçerli olacak sözleşme imzalandı. (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Abdullah Avcı'nın yardımcılığını Okan Buruk yapacak.
- Serbest Güreş Milli Takımı'nda, teknik direktör Fevzi Şeker ve antrenörlerden oluşan teknik kadro, görevlerinden istifa ettiler.

18 Kasım:
- Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa, Sami Altınyuva seçildi.

19 Kasım:
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'deki binasında arama yaptı. Aramanın ardından TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

20 Kasım:

- Avrupa 23 Yaş Altı Judo Şampiyonası, Rusya'nın Tyumen kentinde sona erdi. Türkiye şampiyonayı 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile kapattı.

25 Kasım:

- Halterde 80 kez dünya rekoru kıran, dünya ve olimpiyat şampiyonu efsanevi Rus sporcu 69 yaşındaki Vasily Alekseyev, Almanya'daki bir klinikte hayatını kaybetti. Alekseyev, uzun süredir kalp rahatsızlığı çekiyordu.
- İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda, full contact ve semi contact branşlarında Hüseyin Dündar ve Hamza Kendircioğlu altın, Gözde Bayergi ve Ekrem Kızılkuş ise bronz madalya kazandılar.

26 Kasım:
- Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle sadece kadınlar ve 12 yaşından küçük çocukların alındığı Fenerbahçe-Manisaspor maçındaki kadın taraftarlar, statta yarattıkları atmosfer nedeniyle UEFA Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Komisyonu tarafından, FIFA 2011 Fair Play ödülüne aday gösterildi.
-Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), kulüp sahipleriyle oyuncu temsilcileri, lokavtı sona erdirecek olası anlaşma üzerinde sözlü uzlaşmaya vardı. Olası anlaşmaya göre 66 karşılaşmanın yer aldığı maç takvimi, 25 Aralık'ta başlayacak.

27 Kasım:
- Türk boksör Selçuk Aydın, Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda yapılan ve 12 raunt süren Dünya Boks Konseyi (WBC) Orta Siklet Gümüş Kemer Şampiyonluğu unvan maçında Rumen rakibi Ionut Dan Ion'u yenerek unvanını korudu.
- Galler Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Gary Speed intihar etti. Bir dönem Leeds United, Everton, Newcastle United, Bolton Wanderers ve Sheffield United'da futbol oynayan 42 yaşındaki Speed, evinde kendini asarak intihar etti.
- Milli basketbolcu Semih Erden'in ismi verilen Semih Erden Spor Toto Salonu Bayrampaşa'da açıldı. Bayrampaşa Belediyesi'nin, Bayrampaşalı milli sporcuların isimlerini spor tesislerine verme projesi kapsamında yapılan spor salonunun açılışına, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.
- Formula 1'de 2011 sezonu Brezilya Grand Prix'siyle sona erdi. Sezonun 19. ve son yarışı olan Brezilya Grand Prix'sini Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber kazandı. 2011 sezon şampiyonluğunu ise şampiyonluğu 4 yarış önce garantileyen Red Bull'dan Alman Sebastian Vettel elde etti.

28 Kasım:
- Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza'nın heykeli dikildi. Taraftarlarca yaptırılan heykel, Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'ndaki sarı-lacivertli efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in heykelinin bulunduğu alana konuldu.

29 Kasım:
- Formula 1'de 2007 yılının şampiyonu Kimi Raikkonen, iki sezon süren aranın ardından pistlere dönme kararı aldı. Şampiyonluk kupasını Ferrari ile kaldıran 32 yaşındaki Finli pilot, 2012 yılından itibaren pistlerde olmak üzere Lotus Renault ile 2 yıllık anlaşma imzaladı.
- İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''futbolda şike'' iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin tahliye istemlerini reddetti.
- Türk voleybolunun efsane isimlerinden Değer Eraybar'ın kardeşi Saffet Eraybar, İsveç Voleybol Federasyonu başkanlığına seçildi. Uzun yıllardır İsveç'te yaşayan Eraybar, 26 Kasım'da yapılan İsveç Federasyonu Olağanüstü Kongresi'nde başkanlığa getirildi.

30 Kasım:
- Brüksel'de toplanan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) yönetim kurulu, 2017 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın (UNIVERSIADE) ev sahipliğini, İtalya'nın Trentino kentinin adaylık başvurusunu çekmesinin ardından tek aday olarak kalan Kazakistan'ın Almatı kentine verdi.
- 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilen İstanbul, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen törenle bayrağı 2011 başkenti Valencia'dan devraldı. Avrupa Spor Başkentleri Federasyonu (ACES) Başkanı Gian Francesco Lupattelli, 2012 bayrağının İstanbul'a geçtiği açıkladı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bayrağı Valencialı yetkililerden devraldı.

Aralık

2 Aralık:

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin iddianame tamamlandı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 93 şüpheliye ilişkin iddianameyi tamamladı. 400 sayfayı geçen iddianamede, Olgun Peker'in ''bir numaralı şüpheli'' olduğu belirtildi. İddianamede, tutuklu şüpheliler Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in, ''örgüt liderliği ve şike'' suçlarından yargılanmaları talep edildi. Yıldırım ve Peker'in, iki ayrı örgüt kurarak şike suçunu işledikleri öne sürüldü. İddianamede ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın da şike suçu kapsamında yargılanması istendi.
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike cezalarında indirim öngören Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u TBMM'ye iade etti. Cumhurbaşkanlığından yapılan ve yasanın TBMM'ye geri gönderilmesine ilişkin gerekçenin yer aldığı açıklamada, ''İncelenen Kanunla öngörülen değişikliklerin, ölçülülük ve caydırıcılık gibi ceza hukukunun temel prensiplerini etkisiz kılacağı ve bazı sakıncaları doğurabileceği düşünülmektedir'' denildi.
- Balkan Atletizm Federasyonları Birliği'nce (ABAF) yapılan değerlendirmede milli atlet Fatih Avan, yılın ''en iyi'' erkek atleti seçildi. 84.79 metre ile Türkiye rekorunu elinde bulunduran Avan, ödülünü Bulgaristan'ın Pravetz kentinde düzenlenen Balkan atletizm galasında, Balkan Atletizm Federasyonları Birliği Asbaşkanı Mehmet Terzi'den aldı. Bayanlarda ise yılın ''en iyi'' atleti Bulgar sprinter Ivet Lalova oldu.

3 Aralık:

- Futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 93 şüpheli hakkında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Ayrıca soruşturma kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, futbolcu Emre Belözoğlu, teknik direktör Yılmaz Vural ve futbol yorumcusu Sinan Engin'in de aralarında bulunduğu 83 kişi hakkında ise ''takipsizlik kararı'' verildi.
İddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''nitelikli dolandırıcılık'', ''şike'' ve ''teşvik primi vermek'' suçlarından toplam 41 ila 114 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istendi.

4 Aralık:

- Brezilya Milli Takımı'nın eski futbolcularından Socrates, 57 yaşında hayatını kaybetti. Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınan Socrates, Sao Paulo'daki Albert Einstein hastanesinde öldü. Tıp fakültesi mezunu olduğu için ''doktor'' lakabıyla bilinen Socrates, 1982 ve 1986 Dünya Kupalarında Brezilya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapmıştı.
- Slovenya'da düzenlenecek 2013 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası elemeleri kura çekimi Almanya'nın Münih kentinde yapıldı. (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerinde, İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Belarus ile (F) grubunda yer aldı.

5 Aralık:
- Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) Erkekler Dünya Kupası, Rusya'nın şampiyonluğuyla sona erdi. Japonya'nın ev sahipliğinde yapılan organizasyon, 4. tur maçlarıyla sona ererken, Rusya, 11 maçta 10 galibiyet, 1 yenilgi ve 28 puan alarak kupanın sahibi oldu. Rusya'nın ardından Polonya 2'nci, Brezilya ise 3. sırada yer aldı. Kupada ilk 3 sıraya alan takımlar, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

6 Aralık:
-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Gökçek Vederson, Hasan Çetinkaya, Levent Eriş, Mehmet Yıldız, Murat Öztürk, Murat Şahin, Samet Güzel, Sercan Yıldırım, Serkan Acar, Sezer Öztürk, Yavuz Ağırgöl, Zafer Tüzün, Alaeddin Yıldırım, Faruk Taşseten ve Hikmet Karaman hakkında konulan tedbir kararlarını kaldırdığını açıkladı. TFF, bu kişiler hakkında savcılık makamınca konulan seyirden yasaklanma kararının geçerliliğini koruduğunu, savcılık makamınca konulan seyirden yasaklanma kararının futbolcu ve teknik adamlar hakkında nasıl uygulanması gerektiği hususunda Federasyonun, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu kaydetti.

8 Aralık:

- Polonya'da yapılan Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, 400 metre serbestte büyükler ve gençlerde Aytekin Mindan'a ait 3.51.26'lık Türkiye rekoru iki kez kırıldı. İlk olarak Arda Gürdal, 3.50.76 ile rekoru kırmayı başardı. Daha sonra Nezir Karap, dereceyi 3.50.43'e taşıyarak, 400 metre serbest Türkiye büyükler ve gençler rekorunun sahibi oldu.
- Avrupa Fair Play Birliği (EFPM), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesi ''Manş Fatihi'' lakaplı eski milli yüzücü Doğan Şahin'i, spora ve fair-play'e hizmetlerinden ötürü ''Chain of Merit'' (Erdem Kolyesi) nişanına layık gördü. Şahin, ödülünü Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen törende, EFPM Başkanı Prof. Dr. Carlos Goncalves'ten aldı.
- TBMM Adalet Komisyonu, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen şike cezalarında indirim öngören Kanunu aynen kabul etti. AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan komisyon, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu görüştü. Kanun, müzakerelerin ardından komisyonda aynen kabul edildi.

9 Aralık:

- Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) takım sahipleri ve oyuncular sendikası, geçen ay varılan sözlü anlaşmayı onayladı ve lokavt resmen sona erdi.
- İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin 31'i tutuklu 93 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. 401 sayfalık iddianamede, Şüpheli Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Futbol Takımının oynayacağı müsabakalarda görev alacak hakemlerin aleyhte karar vermemesi için girişimlerde bulunduğu, bazı müsabakalar için hakem ayarlaması yapmaya çalıştığı, şüpheli Olgun Peker'in, futbol camiası içerisinde son derece etkin konumda bulunduğu ve futbolcu transferlerinde söz sahibi olduğu, bunun yanında birçok cebir ve tehdit içerikli suç faaliyetleri içerisinde yer aldığı, özellikle Giresunspor yönetimini ele geçirmeye çalıştığı ve kulüp seçiminde desteklediği Ömer Ülkü'nün kulüp başkanı olmasını sağladığının anlaşıldığı gibi ayrıntılar yer aldı.
İddianamede ayrıca, Olgun Peker'in 150 yıla, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da 147 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülürken, diğer sanıkların da 1 ila 126 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edilmeleri talep edildi.
- Polonya'da devam eden Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre sırtüstünde İskender Başlakov 24.63'lük derecesiyle, 200 metre kurbağalamada da Buse Günaydın 2.26.04'lük derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Arda Gürdal ise erkekler 100 metre serbestte ilk olarak 48.09 ile yeni Türkiye rekorunun sahibi olurken, bir sonraki seride derecesini 47.97'ye çekerek kendi rekorunu kırmış oldu.

10 Aralık:
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u TBMM Genel Kuruluda aynen kabul edildi. Yapılan açık oylama sonucu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 6 ret ve 1 çekimser oya karşın, 284 oyla Genel Kuruldan geçti.
- Polonya'da devam eden Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Nezir Karap, 1500 metre serbestte 15.24.22, bayanlar 50 metre sırtüstünde ise Hazal Sarıkaya, 28.33 ile Türkiye rekoru kırdılar.

12 Aralık:
- Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, Polonya'da sona erdi. Şampiyonanın son gününde erkekler 200 metre serbestte 1.46.05'lik derece elde eden Arda Güldal, Aytekin Mindan'ın 9 yıllık rekorunu kırmayı başardı. Burcu Dolunay, 50 metre serbestte 25.22'lik derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi olurken, Gizem Bozkurt 400 metre karışıkta 4.50.43 ile yeni bir Türkiye rekoruna imza attı.
- ''Futbolda şike'' davasında, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararının ardından, tahliye kararı verilen isimler Metris Cezaevi'nden ayrıldılar. Mahkemenin tahliyelerine hükmettiği, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu, eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, BJK Protokol Müdürü Ahmet Ateş, sözleşmesi fesh edilen Eskişehirspor sportif direktörü Ümit Karan, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay, cezaevinden çıktı.

14 Aralık:
-Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin (FILA), Londra'da düzenlediği toplantıda milli güreş hakemi Satılmış Baykuş, olimpik hakem kategorisine seçildi. Böylece Türkiye, İbrahim Cicioğlu ve Erdal Büyükerşen'in ardından, 3. hakeminin bu kategoriye yükselmesiyle olimpik hakem kotasını doldurdu.
- UEFA Avrupa Ligi'nde (E) Grubu'ndaki son maçında İngiltere'nin Stoke City takımını 3-1 yenerek gruptan lider olarak çıkan Beşiktaş, bir ilke imza attı. Beşiktaş, 5. kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde 2. kez gruptan çıkarken, ilk kez lider olarak bir üst tura geçti.

15 Aralık:
- Türk güreş tarihinin önemli isimlerinden, Avrupa Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Fevzi Şeker, Elmadağ'daki milli takım kampında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Şeker, antrenman sonrası yapılan futbol maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Şeker, 49 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1962 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Şeker'in Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra dünya 2'nciliği ve 3'üncülükleri bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler