2008 spor da ilginç olaylara sahne oldu

Sporda yıl içinde yapılan mücadelelerin yanında bazıları komik, bazıları de trajedik olaylar yaşandı. Formula 1 tarihinde düzenlenen ilk gece yarışı Singapur Grand Prix'inde Ferrari pilotu Massa yakıt hortumunu kopardı.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 09:08
Abone Ol google-news

Spor dünyasında başarıların yanında farklı branşlarda yaşanan komik, ilginç veya değişik uygulamaları ya da trajedik bir çok olay sporseverlerin hafızalarında kaldı. Dünya sporunun yanında Türk sporunda da bazı ilginç olayların yaşandığı haberlere konu oldu.

Dünya sporunun en çok ilgi gören branşlarından birisi olan Formula 1'de de yaşanan ilginç olay 2008 yılında hafızalarda kalan görüntüler arasında yer aldı. Singapur'da ilk kez düzenlenen ve sezonun 15. yarışı olan Singapur Grand Prix'i gece gerçekleştirildi. 59 yıllık Formula 1 tarihinin ilk ''gece'' yarışı olma özelliği taşıyan bu yarışta Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, ilk sırada (pole position) başladığı yarışın 17. turunda pite girdi. Yakıt takviyesi sırasında ekip içindeki anlaşmazlık nedeniyle erken hareket eden Massa, bir mekanikeri ezme tehlikesi yaşadı. Hareket nedeniyle araca takılı yakıt hortumu da koptu. Massa, aracında takılı kalan hortumuyla ilginç görüntülere sahne oldu.

 

Yıl içinde sporda yaşanan bazı ilginç olaylar şöyle:

- Voleybol Federasyonu'nda ekim ayında hırsızlık olayı yaşandı. Gece yaşanan olayda federasyonun bilgilerinin yer aldığı bilgisayar çalınırken yerine ise beyaz bir fare bırakıldı.

- Kastamonu 1. Amatör Küme'de daha önceki haftalarda hakemi mahkemeye veren Ormanspor, aynı hakemin kendi maçlarına verilmesi üzerine maçın başlamasından 20 dakika sonra oyuncularının sakatlandığını ileri sürerek sahadan çekildi.

- TFF 3. Lig 1. Grup'ta yer alan Küçükköyspor'un kulüp başkanlığına 300 üyeden katılan 30 üyenin desteğiyle başkanlığa Selami Hacıarifoğlu seçildi. Haziran ayında gerçekleşen bu seçimin ardından yönetim kuruluyla kulüp lokalinde incelemelerde bulunmak isteyen Hacıarifoğlu ve yöneticiler, ilginç bir manzarayla karşılaştı. Daha önceki yönetimde üyeler için lokal olarak kullanılan ve zarar ettiği gerekçesiyle kapatılan binanın, kapıları ve pencerelerinin sökülerek, içinde bulunan masa, sandalye ve değerli eşyaların yağmalanmış olduğu görüldü.

- Uluslararası Okçuluk Federasyonu'nun (FITA) faaliyet programında yer alan Meteksan Okçuluk Dünya Kupası Antalya etabının finalleri ''sıradışı mekanlar'' kapsamında ilk kez Konyaaltı plajında yapıldı.

- İspanya 3. Lig takımlarından Leganes'de futbolcular paralarını alamamalarını protesto etmek için ilginç bir yöntem uygularken, Atletico B ile oynadıkları maçın ilk dakikasında sahada diz çökerek beklediler. Rakip takımdaki futbolcular Leganesli futbolcuların protestolarına saygı gösterip kendi sahalarında aralarında topla paslaşırken, maçın hakemi de olaya müdahale etmedi.

- Formula 1 takımlarından Ferrari'nin Başkanı Luca di Montezemolo, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'un şampiyonluğuna tahammül edemeyince, televizyonunun ekranını patlattı.

- Brezilyalı koşucu Carlos Jose Gomes (58), 39. Uluslararası New York Maratonu'nu tamamladıktan sonra hayatını kaybetti.

- İsviçre'nin Lozan kentindeki Grand Prix'nin yüksek atlama müsabakalarında Rus atlet Ivan Ukhov, sarhoş olarak yarıştığı belirlendi.

- Pekin'de gerçekleştirilen 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda sporcusu Levi Heimans'ın çarptığı Hollandalı bisiklet antrenörü Peter Pieters hastaneye kaldırıldı.

- Hırvatistan Birinci Futbol Ligi takımlarından NK Zadar'ın kanat oyuncusu Hrvoje Custic, maçta kafasını beton bariyere çarparak, hayatını kaybetti. 24 yaşındaki futbolcu ameliyata alındıktan 5 gün sonra öldü.

- Belçika Birinci Futbol Ligi'nde Cercle Brugge-Bergen maçında ev sahibi takımın futbolcusu Steven De Pauw, karşılaşmanın 58. dakikasında oyuna dahil oldu ve girdikten 10 saniye sonra rakip oyuncu Buffel'in formasını çekerek, ilk sarı kartını gördü. Pauw, ilk kartın ardından 4 dakika sonra aynı oyuncuya bu kez çok sert bir faul yaptı ve 2. sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

- Macirastan'ın ünlü şarkıcılarından Tamas Hevesi, Macaristan Sopron Ligi ekiplerinden REAC'ın teknik direktörlüğüne getirildi. Hevesi, UEFA futbol antrenörü lisansını ağustos ayında aldı.

- Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Botafogo'nun defans oyuncusu Andre Luis, Güney Amerika Kupası çeyrek finalinde Arjantin takımı Estudiantes ile yaptıkları maçta, kendisine ikinci kez sarı kart göstermek isteyen Şilili hakem Carlos Chandia'ya sinirlenerek, üzerine atladı. Hakemin elindeki sarı kartı alan Brezilyalı oyuncu, kartı hakem Carlos Chandia'ya göstererek, tepkisini ortaya koydu.

- Macaristan 4. Futbol Ligi'ndeki Bököny-Kalmanhaza maçında karşılaşmanın hakemi, konuk ekip 4-3 öndeyken, maçın bitimine 5 dakika kala ev sahibi takımın 11 numaralı futbolcusuna sarı kart gösterince olanlar oldu. Sarı kart gören futbolcu çılgına döndü ve hakeme bağırmaya başladı. Hakem, bu sırada kırmızı kart göstermek için elini cebine atınca, 11 numaralı futbolcu, karate darbeleriyle hakeme öldüresiye vurmaya başladı. Yere düşen hakem bayılırken, daha sonra iki takımın futbolcuları ve yedek kulübesindekiler de yumruk yumruğa kavga etti.
 

''Nöbetçi golcü" Semih gol kralı oldu

Turkcell Süper Lig'in son ''Gol Kralı'' Fenerbahçeli Semih, bu unvanı ilginç biçimde eline geçirdi. Geçen sezonu 17 golle tamamlayarak, kariyerinde ilk kez ''Gol kralı'' unvanı alan Semih, birçok maçta oyuna sonradan girmesine karşın attığı kritik gollerle takımına büyük katkı yaptı ve adı ''Nöbetçi Golcü''ye çıktı. Semih, geçen sezon ligde çeşitli zaman dilimleri içinde toplam 27 maçta forma giydi. Bunlardan 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Semih, toplam 17 gol attı.
 

''Şipşak" goller 

UEFA Kupası'na katılacak ikinci takımın belirlenmesi açısından Sivasspor ile Beşiktaş arasında son hafta çekişmesi yaşandı. Ligin son maçında Trabzon'un Fenerbahçe'yi 2-0 yenmesiyle Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor arasında 3'lü averaj uygulandı. Gol averajının ön plana çıktığı puanlama nedeniyle Beşiktaş, Vestel Manisaspor'u 5-1 yenmesinin ardından Sivasspor'a karşı avantaj elde ederek Avrupa'ya katılmaya hak kazandı.

Siyah-beyazlılar, çok hızlı başladıkları maçın ilk 10 dakikasında Vestel Manisaspor karşısında 1. dakikada Nobre, 4 ve 10. dakikalarda İbrahim Kaş, 6. dakikada da Ali Tandoğan'ın golleriyle 4-0 öne geçmeyi başarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler