"Para politikaları Türkiye'yi rahatlatmaz"

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, uygulanması beklenen para politikalarının kriz için Türkiye'yi rahatlatmayacağını savunarak "Gayrısafi milli gelirin, para olarak üçte birinin piyasada nakit olarak dolaşması lazım" önerisinde bulundu.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, sıkı para politikaları ile Türkiye'nin rahatlaması ve yurttaşların refaha kavuşmasının mümkün olmadığını savundu.

Özaçıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin yönetimini elinde tutanların Türkiye'nin sorunlarından uzak olduklarının görüldüğünü iddia etti. Özaçıkgöz, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bu sıkı mali politikalar ve para politikaları ile Türkiye'nin rahatlaması, vatandaşlarımızın refaha kavuşması mümkün değildir. Gayrısafi milli gelirin, para olarak üçte birinin piyasada nakit olarak dolaşması lazımdır. Bizde ise 2 yıl evvelki veriler itibariyle yüzde 2-3'ü piyasada nakit olarak dolaşmaktadır. Çin'in son yıllarda dünya ekonomi liginde ilk üçe girmesinin en büyük sebebi piyasada dolaşan nakit parasının çok yüksek düzeylerde olmasıdır.''

Özaçıkgöz, ''Çağın Devletine Giden Yol Demirelizm'' adlı bir kitap yazdığını, burada da tüm dünyada baş gösteren ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerine yer verdiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon