Aliağa'da termik santrale vize

Danıştay, Aliağa'da ithal kömür yakıtlı termik santral için 49 yıllık üretim lisansı verilmesine ilişkin EPDK kararının yürütmesinin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti. Danıştay 13. Dairesi, davaları daha sonra esastan karara bağlayacak.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 09:46
Abone Ol google-news

Danıştay 13. Dairesi, Enka Enerji Üretim A.Ş'ye, Aliağa'da ithal kömür yakıtlı termik santral için 49 yıllık üretim lisansı verilmesine ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararının yürütmesinin durdurulması istemlerini oy birliğiyle reddetti.

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol ile Horozgediği Köyü tüzel kişiliği adına bir avukat, EPDK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda ayrı ayrı dava açtı. İki ayrı davada da ''İzmir Aliağa ilçesi için 6 Mart 2008'den itibaren 49 yıl süreyle üretim lisansı verilmesine ilişkin EPDK kararının; daha önce İzmir'in Aliağa ilçesi Gencelli yöresinde yap-işlet-devret modeliyle ithal kömüre dayalı üretim tesisi kurulmak üzere düzenlemeler yapıldığı, bu düzenlemelerin iptali istemiyle açılan davalarda söz konusu üretim tesisinin kurulmasının çevreyi olumsuz şekilde etkileyeceği gerekçesiyle iptal kararları verildiği, yıllar önce yargı kararı ile önlenen yanlışlığın, yıllar sonra tekrarlanmasının hukuka ve kamu yararına aykırı olduğu'' belirtildi.

Davalarda ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 13. Dairesi, öngörülen koşullar bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istemlerini oy birliğiyle reddetti. Danıştay 13. Dairesi, davaları daha sonra esastan karara bağlayacak.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler