PKK'den Iraklı Kürtlere tehdit

Türkiye, Irak hükümeti ve Irak'ın kuzeyindeki yerel yöneticiler arasında yapılan görüşmelerin terör örgütü PKK'de büyük rahatsızlığa yol açtığı bildirildi. Terör örgütünün sorumluları, Irak'ın kuzeyindeki Kürt yöneticileri ''düşman'' ilan ederek, tehditte bulundu.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 11:05
Abone Ol google-news

Türkiye ve Iraklı yöneticiler arasında başlayan görüşmeler doğrultusunda Irak'ın kuzeyindeki yerel güçlerin, terör örgütü mensuplarına sınırlamalar getirmek, havaalanlarında gözaltılar uygulamaya başlamak gibi somut adımlar attığı belirtildi.

Irak'ın Süleymaniye kentinde yayımlanan ''Rega'' (Yol) isimli derginin son sayısında ''Barzani PKK'yi Satıyor'' başlığıyla bir makale yayımlandı. Kemal Çomani'nin imzasını taşıyan makalede, terör örgütünün tasfiyesine yönelik gelişmelerin yanı sıra terör örgütü PKK'nin, Mesut Barzani başta olmak üzere Iraklı Kürtlere yönelik tepkilerine de yer verildi.

Makalede, Türkiye'nin Iraklı Kürtler ile terör örgütü PKK'nın etkisizleştirilmesine yönelik çeşitli girişimlerde bulunduğu yönünde medyaya yansıyan haberlerin, terör örgütü PKK'lilerin tepkisine neden olduğuna dikkat çekildi.

Dergiye terör örgütü PKK adına açıklamalarda bulunan ''Ahmet Deniz'' isimli terör örgütü sorumlusunun, ''PKK'nin tasfiyesine yönelik Türkiye ile işbirliği yapan Iraklı Kürtlerin ihanet içinde oldukları, Iraklı Kürt liderlerinin (Mesut Barzani ve Celal Talabani) PKK'yi ne karşılığında Türkiye'ye sattıklarını açıklamaları gerektiği, bu anlaşmaya imza atanların PKK'nın en büyük düşmanı olduğu ve gereken cevabı alacakları'' yönündeki sözleriyle Iraklı Kürt liderleri tehdit ettiği kaydedildi.

Dergide yayımlanan yorumda, Iraklı Kürtler tarafından geçen hafta Türkiye'den 80'e yakın Kürt kökenli aydın, yazar ve sanatçının, ''PKK'li oldukları'' gerekçesiyle Irak'ın kuzeyine girmelerine izin verilmemesinin, bu işbirliğinin somut göstergesi olduğuna işaret edildi.

Bu arada, yerel güvenlik güçleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında barınan PKK'lilerin gıda, giyim, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere şehir ve beldelere inmelerine izin verilmediği bildirildi. Yerel güvenlik güçlerinin, ayrıca, Avrupa ülkelerine gitmek amacıyla Erbil Havaalanı'ndan yararlanmak isteyen örgüt yandaşlarının gözaltına alınmaya başladıkları öne sürüldü.

Öte yandan, Irak'ın kuzeyinde yayımlanan Hewler gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Rebwar Kerim, Mesut Barzani'nin kendisini ziyaret eden DTP heyetine, ''Türkiye büyük bir reform ve değişim yaşıyor. Bu değişime uyun. En azından taş koyup, engellemeyin'' mesajı verdiğini söyledi.

Geçen hafta Iraklı Kürtler, PKK'li teröristlerin Türkiye ve İran'ın terör örgütüne yönelik operasyonlarını protesto amacıyla Süleymaniye'de bildiri dağıtmalarına ve gösteri yapmalarına izin vermemişti. Yerel güvenlik güçleri tarafından aralarında ''Tekoşer'', ''Rubar'' ve ''Serkeft Mehmet Sadık'', ''Ekran'' kod adlı örgüt sorumlularının da bulunduğu 18 örgüt yandaşı tutuklanmış, bu teröristlerin ifadelerinden hareketle Süleymaniye'deki örgüt evlerine düzenlenen baskınlarda 7 teröristin daha ele geçirilmesiyle tutuklananların sayısı 25'e ulaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler