Ünlülerden Fransa'ya tepki

"Beyoğlu Belediye Başkanı'na çağrıda bulunuyoruz... Fransız Sokağı'nın adını hemen 'Cezayir Sokağı' olarak değiştirsin..."

Yayınlanma: 23.12.2011 - 15:52
Abone Ol google-news

Fransa'da kabul edilen "soykırım yasası"na ünlüler de tepki gösterdi. En ilginç tepki ise Nihat Doğan'dan geldi. "Fransız Sokağı'nın adı hemen Cezayir Sokağı olarak değiştirilsin" diyen Doğan Beyoğlu Belediye Başkanı'na çağrıda bulundu.

Nihat Doğan'ın Twitter sayfasındaki siteminin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah konuya açıklık getirdi. Misbah Twitter sayfasına "Kendini 'Fransız Sokağı' diye lanse etmiş olan sokağımızın adı, Cezayir sokaktır. Hiç bir zaman adı Hicbirzaman adı 'Fransız' olmamıştır. Cezayir kalacaktır" notunu düştü.

Hamdi Alkan: IL N'Y A PAS DE GENOCIDE ARMENIEN...(Ermeni soykırımı yoktur)..Bunu söylemek suç ise.. İşliyorum...!

Berna Laçin: Fransa'dan en çok çekmiş topraklara gidiyorum bu gün var mi ötesi? Antep niye Gazi oldu? Fransızlara yedirtmediğimiz tatlıları yiyeceğim ben:)

Erol Köse: Fransa'da 577 kişilik meclisin 50 kişisi katılmış oylamaya.Ve 44 ile geçmiş senatodan. Akıllarınca ölümü gösteripi sıtmaya razı edecekler.

Gani Müjde: "Soykırım olmadı dersen içeri atılırsın" demek soykırım kadar ağır bir suç. Hem düşünce özgürlüğüne hem tartışma adabına aykırı.

Levent Üzümcü:
Yani aynı meclis (sıkıyorsa) "ABD kızılderililere soykırım yapmıştır" kararı çıkarabilir diyorsunuz öyle mi?

Mahsun Kırmızıgül: Fransa'nın, Afika ve dünyanın bir çok yerinde insanları öldürerek yaptığı sömürgeciliği görmemesi ne kadar üzücü.

Reyhan Karaca: Hiç bir şeye Fransız kalmayalım!

Seren Serengil: Hiç bir şeye Fransız kalmayalım!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler