Beşiktaş hüzünlü başladı, şen bitirdi

Beşiktaş Futbol Takımı, kötü başladığı Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun ilk yarısını mutlu bir şekilde bitirdi.

Yayınlanma: 24.12.2011 - 09:36
Abone Ol google-news

Sezon başında futbolda yaşanan şike iddiaları nedeniyle zor günler geçiren kulüplerden biri olan siyah-beyazlılar, yenilgiyle başladığı 2011-2012 sezonun ilk yarısını galibiyetle tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Ligin ilk yarısına deplasmanda Eskişehirspor karşısında aldığı 2-1 yenilgiyle başlayan Beşiktaş, son karşılaşmada ise kendi sahasında Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup etti.

''Kara Kartallar'', devrenin ilk bölümünde oynadığı 17 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi elde ederken, bu sonuçların ardından 32 puan toplayarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından ilk yarıyı 3. sırada tamamladı.
 

Hüzün sevince döndü

Futbolda yaşanan şike olayları nedeniyle yöneticisi Serdal Adalı, teknik direktörü Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in tutuklanması nedeniyle Beşiktaş camiası sezon başında zor günler yaşadı.

Tayfur Havutçu'nun tutuklanması nedeniyle takımın başına Carlos Carvalhal getirilirken, sezona yenilgiyle başlamak da endişeleri arttırdı. Uzun süre tutuklu bulunan isimlerin durumlarının netleşmesini bekleyen camia, bu isimlerin tahliye edilmesiyle rahatladı. Saha dışındaki bu güzel olayların yanı sıra saha içinde de iyi sonuçların gelmesiyle camianın mutluluğu zirve yaptı.
 

Son 7 haftada gaza bastı

Beşiktaş, devrenin son 7 maçında başarısını daha da arttırdı. Devrenin ilk 10 maçında 5 galibiyet, 3 yenilgi ve 2 beraberlikle 17 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, son 7 maçta yenilgi yaşamadı. Bu 7 maçlık periyotta 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan Beşiktaş, 15 puan toplayarak başarısını arttırdı.

Geçen sezondan 4 puan fazla topladı

Beşiktaş, Portekizli teknik direktör Carlos Carvalhal yönetiminde geçen sezondan 4 puan daha fazla toplamasını bildi. Bernd Schuster ile başladığı geçen sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 5. sırada kendine yer bulan siyah-beyazlı ekip, bu sezonun ilk yarısında daha başarılı oldu.

Bu sezonki 17 maçlık periyotta 1 fazla galibiyet alan ''Kara kartallar'', daha az yenilgi alıp 4 puan daha fazla topladı. Beşiktaş, geçen sezonun ilk yarısına göre aldığı 4 fazla puanla 2 basamak daha üst sırada yer aldı. Geçen sezonki 17 maçlık bölümde 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alan siyah-beyazlı takım, 28 puan almıştı.

Carvalhal güven verdi

Sezon başında tutuklu bulunan Tayfur Havutçu'nun yerine takımın başına getirilen Portekizli çalıştırıcı Carlos Carvalhal, ilk yarı biterken camianın güvenini kazandı. Samimi ve sempatik tavırlarıyla kendini camiaya kabul ettiren Portekizli teknik adam, ilk yarının son maçlarında takımına aldırdığı sonuçlarla kendisine olan güveni daha da arttırdı. Sezonun ilk bölümünde aldığı sonuçlarla biraz geride kalan Beşiktaş, Carvalhal yönetiminde son maçlarda iyi sonuçlar alarak devre biterken 3. sıraya yükseldi.
 

25 gol atıp, 17 gol yedi

''Kara Kartallar'', ligin ilk yarısında 25 gol sevinci yaşadı. Ligin ilk yarısındaki 3 maçta gol sevinci yaşayamayan Beşiktaş, 14 maçta ise, toplam 25 kez rakip fileleri havalandırdı. Geçen sezon da ilk bölümde 25 gol atan siyah-beyazlı takım, 2011-2012'de ise 1 gol daha az yedi. 2010-2011 sezonun 17 maçlık bölümünde 18 gol yiyen Beşiktaş, bu sezon ise kalesinde 17 gol gördü.
 

Kendi sahasında 1 kez yenildi

Beşiktaş, ilk yarıda kendi sahasında yaptığı maçlarda 1 kez taraftarlarını üzdü. Ligin ilk yarısında Fiyapı İnönü Stadı'nda rakiplerini 8 kez konuk eden siyah-beyazlı takım, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 15 puan topladı. Orduspor ile kendi sahasında yapması gereken karşılaşmayı cezası nedeniyle Antalya'da yapan ''Kara Kartallar'', bu mücadeleyi de 2-1 kazanmasını bildi.

Fiyapı İnönü Stadı'nda bu sezon ligdeki tek yenilgisini Kayserispor'a 2-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, taraftarları önünde 11 gol sevinci yaşarken, rakiplerin ise 7 kez gol sevincine tanık oldu. Siyah-beyazlı ekip, ilk yarıdaki iki derbi maçını da kendi sahasında oynadı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ı Fiyapı İnönü Stadı'nda konuk eden Beşiktaş, sarı-lacivertli rakibiyle 2-2 berabere kalırken, Galatasaray ile yaptığı maçtan ise 0-0 beraberlikle ayrıldı.
 

Deplasmanda 14 puan aldı

Siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki 8 maçta ise 14 puan topladı. Dış sahada 8 kez rakipleriyle karşılaşan Beşiktaş, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi sonunda 14 puan aldı. Deplasmanda 12 kez gol sevinci yaşayan ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 9 gol gördü.

 

En golcü Mustafa Pektemek

Beşiktaş'ta ligin ilk yarısında en golcü futbolcu sezon başında Gençlerbirliği'nden transfer edilen Mustafa Pektemek oldu. Genç oyuncu, ilk yarıda 5 gol atarken, bu oyuncunun ardından 3'er gol atan Almeida ile Simao en skorer isimler olarak ön plana çıktı. Siyah-beyazlı takımda Sidnei, Sivok, Holosko, Ernst ve Quaresma 2'şer gol kaydederken, Hilbert, Veli Kavlak, Fernandes ve Edu ise 1'er gol attı.

İlk yarının maçları

''Kara Kartallar''ın ligin ilk yarısında yaptığı 17 karşılaşma ve aldığı sonuçlar şöyle:
Eskişehirspor-Beşiktaş.........: 2-1
Beşiktaş-MKE Ankaragücü........: 3-1
Bursaspor-Beşiktaş.............: 1-2
Beşiktaş-Medical P. Antalyaspor: 1-0
Gaziantepspor-Beşiktaş.........: 0-0
Beşiktaş-Kayserispor...........: 0-2
Mersin İdman Yurdu-Beşiktaş....: 0-1
Beşiktaş-Fenerbahçe............: 2-2
Beşiktaş-Sivasspor.............: 3-1
Gençlerbirliği-Beşiktaş........: 4-2
Beşiktaş-Galatasaray...........: 0-0
Trabzonspor-Beşiktaş...........: 0-1
Beşiktaş-Orduspor..............: 2-1 (Antalya'da oynandı)
Manisaspor-Beşiktaş............: 1-4
Beşiktaş-İstanbul B.Şehir Bld..: 1-1
Samsunspor-Beşiktaş............: 1-1
Beşiktaş-Kardemir Karabükspor..: 1-0


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler