"Canan Arıtman şovenist"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, özür tartışmasından, Canan Arıtman'a, Sabih Kanadoğlu'ndan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e kadar gündemin sıcak konularına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 13:48
Abone Ol google-news

Gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Görüş Farkı" programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ilginç açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün annesi için "Ermeni" iması yapan CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman hakkında Cumhuriyet Savcılarını göreve çağıran Yazıcı, "Bayan Arıtman'ın sözleri ve sürdüregeldiği ifadeleri Sayın Cumhurbaşkanı ve ailesine yönelik tahkir edici, aşağılayıcı boyuta varmıştır. Davranış biçimi, seçtiği sözcüklerin özel maksatlı olduğu belli. Bunlar Ceza yaptırımına konu olabilecek eylemlerdir. Cumhurbaşkanına hakarete girer. Cumhuriyet Savcıları re'sen kovuşturma yapmalı" dedi.

Arıtman'ın sözleri karşısında CHP'nin de gereğini yapmasını isteyen Yazıcı, "Sayın Arıtman'ın tavrı Şovenist, ayrımcılığa, kimlik siyasetine dönük çağdışı yaklaşımdır. CHP,bu fiilleri değerlendirmeye tabi tutmalı" diye konuştu.
 

Sabih Kanadoğlu despotik

Yazıcı, 367'nin mucidi olan ve yerel seçimlere ilişkin yine devreye giren Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na da ağır bir dille yüklendi. "O zat" dediği Kanadoğlu ile görevi sürerken yaşadıklarını ilk kez anlatan Yazıcı, "Bu zatın görev yaptığı sürede ekzantirik davranış biçimleri, Hukukçu olmaktan öte despotça adeta,bulunduğu yeri kullanarak ortaya koyduğu fiiller vardı" dedi.


Gökçek'e yeşil ışık yakmadı

Yazıcı, merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda net mesaj vermedi. Melih Gökçek'in durumu konusunda ketum davranan Yazıcı, "Şu olacak,bu olmayacak demek mümkün değil. Çalışma devam ediliyor, anket yapılıyor. Ben sadece tahmin edebilirim, ama söylemem" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler