"Özür dileme"yi protesto ediyoruz

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Kaya Boztepe, yurtdışında ''Sözde Ermeni soykırımı'' iddialarını engellemek için fedakarlıkla çalışırken, kendi içimizden, neye hizmet ettiği belli olmayan birtakım insanların, ''Ermenilerden özür diliyoruz'' gibi çalışmalarını şiddetle protesto ettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 14:32
Abone Ol google-news

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Kaya Boztepe, Trabzonspor Kulübü'nü ziyaretinin ardından basın mensuplarının, ''Ermenilerden Özür Diliyoruz'' kampanyasına ilişkin soruları üzerine, bu kampanyaya karşı, ''Özür dilemiyoruz'' diye bir kampanya yaptıklarını hatırlattı.

Bu kampanyada, 30 bin imzayı geçtiklerini belirten Boztepe, şöyle devam etti: ''Onların söyledikleri 'büyük felaket' söylemi, soykırımla eş anlamlı. Biz böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz diyoruz ki, burada bir savaş var mıydı, vardı. Biz yokken bizim çoluk çocuğumuz kesildi. O zaman birtakım huzursuzluk çıkartan insanlar bir bölgeden alınıp başka bir bölgeye taşındı. Bu arada bazı kötü olaylar yaşandı mı, kesinlikle yaşandı. Bu konuda üzgünüz. Bu arada Müslüman Türklerin de kaybı oldu. Onun için bu tip yapılanmalar bize yanlış geliyor. Özellikle yurtdışında bu tür faaliyetleri engellemek için büyük fedakarlıkla çalışırken, kendi içimizden neye hizmet ettiği belli olmayan birtakım insanların bu çalışmalarını çok şiddetle, protestoyla karşılıyoruz. Sözde aydınlar birtakım lafları sarf ederken çok iyi düşünmeliler.''


Türkiye'nin aleyhinde çıkan bildirilerin altında Biden'in imzası var

Boztepe, ABD Başkanlığı'na Barack Obama'nın seçilmesi, başkan yardımcılığı için ise Joe Biden'in adının geçmesinin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine de ''Obama'dan çok, Biden'in başkan yardımcısı olması ihtimali bizi çok daha fazla rahatsız ediyor. Bugüne kadar Türkiye ile ilgili aleyhte çıkan her bildirinin altında onun imzası vardır'' dedi.

Fakat belli bir sorumluluk ve makama gelindikten sonra söylemlerin çok farklılaşabildiğini belirten Boztepe, şunları söyledi: ''Biz karşı lobileri bırakıp önce kendimize bakmamız lazım. Biz bugüne kadar hep savunmadaydık, şimdi hücuma oynamamız lazım. Bazı problemler belki olacaktır ama Obama'nın kilit noktalara seçtiği insanlar içinde Türkiye'nin önemini, stratejik konumunu, lojistik durumunu bilen çok iyi insanlar var. Biz de oradaki 72 tane Amerikalı kongre üyesine, Türk tezlerini anlatarak, Türk dostu sıfatı ile çalışmalara başladık.''

Boztepe, ekonomik kriz ve Türkiye-Amerika ilişkileri konusundaki bir başka soruya ise ''Bugünkü ekonomik kriz yapısı içerisinde herkes Amerika ve Avrupa'yı konuşuyor. Ekonomi konumunda en çok sıkıntıya Avrupa çekecek. Türkiye ile Amerika iyi bir müttefik olarak geçinmek durumunda. Sağduyu bunu gerektiriyor. Türkiye'nin bölgedeki gücünü hiç kimse yadsıyamaz. Kim iktidar olursa olsun, politikalarda köklü sapmaların olacağını açıkça düşünmüyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler