Engelleri 'zincir'le aştılar

Çankaya belediyesi Devinimler Yaşama Sevinci Dans Topluluğu'nun 4'ü engelli 8 dansçısı, sanatta ''engel''lerin olmadığını ''Zincir'' adlı dans gösteride anlattı.

Yayınlanma: 25.12.2008 - 20:38
Abone Ol google-news

Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu'nun sponsorluğunu üstlendiği, sanat yönetmenliğini Gülüm Pekcan Şimşir'in yaptığı gösterisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde seyirciyle buluştu.
Gösteride, Nursen Akşahin, Elmas Temur, Ekin Çoruh, Veli Kurt, Funda Dönmez, Ayşe Karabuğa, Zafer Gençoğlu, Gülüm Pekcan Şimşir sahne aldı.

Gösterinin ardından soruları yanıtlayan sanat yönetmeni Şimşir, etkinliği ''Çok güzeldi, salon doluydu'' sözleriyle değerlendirdi. Şimşir, ''Bizim iki mesajımız vardı. Engellilerin de sosyal hayat ve aktivitelere katılıp son derece başarılı olabileceklerini ve engelsiz insanlarımızla engellilerin iletişim kurabileceğini göstermek istedik. Dans yoluyla bunları anlattık. Gösteriye sanatçılar, engelliler ve aileleri geldi. Sanırım mesajımızı vermeyi başardık'' dedi. Gösterideki 8 dansçıdan 4'ünün engelli olduğunu belirten Şimşir, gösterinin konusuyla ilgili de şunları kaydetti: ''Konusu dünyada her şeyin birbirini gerektirdiği; yani ben olmasaydım sen ya da o olmazdı. Hayat zincirleme bir olay dizisi, bedenler birbirinin aynası ve yaşam, sonsuzluk bir zaman diliminde karşılaştığımız andır. Bunu anlatmak için de tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve tekerlek kullandık. Bunlar sürekli yer değiştiriyor. Böylelikle bir sürekliliği anlatıyoruz.''

Gülüm Pekcan Şimşir, dansın daha önce dört kez sunulduğunu, ayrıca toplululuğun yurt dışında Hırvatistan'da, yurt içinde de İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Denizli gibi illerde çeşitli gösteri yaptıklarını dile getirdi. Gösterileri vakıf ve derneklerin tekliflerine göre yaptıklarını ifade eden Şimşir, topluluğun kapısının tüm kendini dansla ifade etmek isteyen engellilere açık olduğunu, herkesin kendilerine başvurabileceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler