Mesleki eğitim öğrencilerine şok haber

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitime önem verdiğini açıklamasına karşın, bu öğrencilerin kitap ücretlerini dahi ödemekten vazgeçti. Bakanlık, internet ortamına aldığı 10. sınıf mesleki eğitim kitaplarının basımlarını artık karşılamayacağını, kitap basım ücretlerinin okul-aile birliği, çevre imkânları, sponsorluk hizmetleri ve benzeri imkânlarla karşılanmasını istedi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 07:22
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 10.sınıf mesleki eğitim öğrencilerinin kitaplarının dağıtımına ilişkin olarak 10 Kasım 2006 tarihli "Modüler Program Uygulamaları Hakkında Açıklamalar" genelgesini yayınladı. Bakanlık, yeni uygulaması ile, daha önce kendi bütçesi ile karşıladığı 10. sınıfların kitap basım ücretlerini karşılamayacağını bildirdi.

Genelgede, "Proje kapsamında Bakanlığımız ve sosyal ortakların katılımı ile hazırlanan 42 alana ait 10'uncu sınıf modülleri, uygulamanın ilk yılı olması ve modüllerin ilk defa yaygın olarak Eğitim öğretimde kullanılacak olması nedeniyle internet ortamında yayımlanmıştır. Basım, Yayım ve dağıtım hakkı Millî Eğitim Bakanlığı'na ait olan bu modüllerin okul müdürlüklerince, internetten indirilmesi, öğrenci sayısı ve modülü okutacak öğretmen sayısı kadar çoğaltılarak dağıtılması gerekmektedir. Çoğaltma işlemi, okul-aile birliği, çevre imkânları, sponsorluk hizmetleri ve benzeri imkânlardan yararlanılarak gerçekleştirilecektir" denildi.

Mesleki ve teknik eğitim yapan okullarda sadece bir sınıfta onlarca derse ait yüzlerce modül bulunuyor. Diğer okullarda öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı yapılırken mesleki eğitimde bu yıl öğrencilerin kitap basım ücretleri dahi karşılanmayacak. Mesleki eğitim okullarını modül yazımları ise hâlâ devam ederken bu nedenle geçen yıl basım ücretlerine ödenek ayıran Bakanlık, bu yıl ise ödenek vermekten de kaçındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon