Gazze'ye insani yardım için kapılar açıldı

İsrail, Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemesi geçişine izin verdi. İsrail'den yapılan açıklamaya göre, yardım taşıyan bir kamyonun, Gazze kentine ilaç ve diğer hayati yardım malzemesi dağıtmaya başladığı öğrenildi. Savunma Bakanlığı'nın İsrail'den Gazze'ye üç ana geçiş noktasından ikisini açmayı kabul etmesiyle Gazze'ye toplam 90 kamyon yardım malzemesinin gönderilmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 07:44
Abone Ol google-news

İsrail, Gazze Şeridi'nin kapılarını insani yardım için açtı. İsrail savunma bakanı Ehud Barak'ın sınır kapılarının açılması kararını güvenlik şefleriyle yaptığı görüşme sonrası ve uluslararası toplumun isteği üzerine aldığı bildirildi. Savunma Bakanlığı'nden yapılan açıklamda, Gazze Şeridi'nin ne kadar süreyle açık kalacağı hakkında bir açıklama yapmadı.

Alınan bu kararla, Gazze'ye toplam 90 kamyon yardım malzemesinin gönderilmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler'in resmi görevlileri Hamas'ın kontrolü altındaki Gazze'nin büyük bir insani felaket yaşadığını belirterek, uyarıda bulundu.

Ayrıca basında çıkan haberlerde, İsrail'in Gazze Şeridi'ni Filistinli militanlarca yapılan roket saldırılarına rağmen açtığı belirtildi. Filistinli militanlar 3 Hamas üyesinin İsrail tarafından öldürülmesinden sonra roket saldırılarına başlamıştı. Hamas ve İsrail arasındaki 6 aylık ateşkes geçen hafta sona ermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler