Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi "Elbirliğiyle kaos" başlığını kullandığı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın hukuk devletiyle bağdaşmayan açıklamalarının yargıyı zedelediği belirtiliyor. Vatan Gazetesi'nin manşetinde ise söze gerek bırakmayacak bir fotoğraf yer alıyor.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 08:01
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Elbirliğiyle kaos

Yerel seçimlere kısa bir süre kala 1120 belediyeyi kapatarak kaosun temelini atan Erdoğan hükümeti ve Erdoğan’a destek veren Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, yargı kurumlarında ikilik yarattı. Erdoğan ile Kılıç’ın ağır eleştiriler yönelttiği Danıştay’ın yanıtı sert oldu. Danıştay, Erdoğan’ın hukuk devletini zedelediğini, Kılıç’ın da yetkisini aştığını vurguladı.

 

HÜRRİYET

Kılıçlar çekildi

Danıştay Başkanlar Kurulu: "Erdoğan'ın sözleri hukuk devleti ilkesiyle bağdaşamaz. Haşim Kılıç sorumluluğunu aşmıştır" tepkisi gösterdi. Anayasa Mahkemesi'nden 8 üye Kılıç'a deklarasyon yayınladı.

 

MİLLİYET

Yargıda yüksek gerilim

Nüfusu 2 binden az belediyelerle ilgili Danıştay ve YSK kararını eleştiren Anayasa Mahkemesi açıklaması, deprem yarattı. Mahkemenin 15 üyesinden 8'i 'Bu açıklama, Anayasa Mahkemesi görüşü değil' dedi. Danıştay da sert yanıt verdi.

 

RADİKAL

Anayasa Mahkemesi başkanına isyan etti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın Danıştay ve YSK'yı hedef alan sözlerine mahkeme içinden isyan geldi: Haberdar olmadığımız açıklamaya katılmıyoruz

 

AKŞAM

Terazi şaştı

Yüksek yargıda kapatılan beldelerle ilgili farklı kararlar, Anayasa Mahkemesi'ndeki çatlağı uçuruma çevirdi. Bir tarafta Başbakan Kılıç, diğerinde Osman Paksüt ve öteki muhalifler var.

 

POSTA

'Donuyoruz'

Van'da terör nedeniyle göçenlerin oturduğu mahalledeki ilköğretim okulunda okuyan çocukların hali içler acısı... Çocuklar sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen soğukta okula terlikte, altı delik lastik ayakkabılarla gidiyor. Çocukların montu, kabanı yok. Gün boyu okulda donarak ders yapan bu çocuklar fakirlik yüzünden çoğu geceler aç yatıyor

 

VATAN

Bunlar da bizim çocuklarımız

Hakkari'den Van'a göç eden ailelerin yaşadığı Beyüzümü Mahallesi'nin çocukları, yoksulluk içinde aykkabıları yok, paltoları yok. Ama okuma azimleri var. dondurucu soğukta titreyerek her sabah yola koyulup sınıfları dolduruyorlar.

 

BİRGÜN

Erdoğan'ın 'Kılıç'ı mahkemeyi böldü

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Erdoğan'a, kapatılan belediyelerle ilgili destek vermeye kalkınca Yüksek Mahkeme'yi birbirine düşürdü

 

SABAH

Öldüren güvenlik

İstanbul'da lüks sitenin güvenlikçisi, misafir aracın parkı yüzünden tartıştığı ev sahibini çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürdü

 

YENİ ŞAFAK

Bir numara hakimin önünde

MİT, Ergenekon örgüt şemasını 'gizli' notuyla mahkemeye sundu. Bir numara hakimin önünde. Gerek duyulursa açıklanacak

 

TERCÜMAN

'Yüce Yargı'da Haşim skandalı

 

Kılıç'ın, olay yaratan açıklamayı üyelerin oylarıyla yaptığını söylemesi , Yüce Mahkeme'yi tehlikeli bir kaosa sürükleyecek davranış olarak değerlendirildi.

 

ZAMAN

Yine seçim, yine aynı senaryo

Yerel seçimlere odaklanan Türkiye, halkın tercihlerine gölge düşürecek senaryolarla karşı karşıya. Seçimlere 3 ay kala gerilim tırmandırılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler