629 köy kara gömüldü

Yurdu etkisi altına alan kar yağışının ardından etkili olan tipi ve soğuk hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Tipi sebebiyle; Erzurum'da 247, Bingöl'de 94, Tunceli'de 40, Kars'ta 21, Muş'ta 35 ve Ardahan'da 6, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kayseri ve Bolu'da toplam 186 olmak üzere 629 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 09:16
Abone Ol google-news

Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma, tipi ve kar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Tipi nedeniyle Erzurum'da 247, Bingöl'de 94, Tunceli'de 40, Kars'ta 21, Muş'ta 35 ve Ardahan'da 6 olmak üzere toplam 443 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Muş'ta, yolu ulaşıma kapalı köylerden merkeze bağlı Bahçe köyüne giden 4 öğretmenin bulunduğu ticari taksi, Güzeldere mevkisinde mahsur kaldı. Öğretmenler, Yeşilova Belde Belediye ekiplerinin 2 saat süren yol açma çalışmalarının ardından kurtarıldı. İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmaları, tipi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

Bu arada, bölgede kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hava sıcaklıklarında ani düşüş yaşandığı belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 24, Ağrı'da 22, Kars'ta 20, Ardahan'da 8, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 4 derece olduğunu bildirdi.

Hava sıcaklıklarında 2-3 derecilik bir düşüşün daha beklendiğini belirten yetkililer, sabah ve akşam saatlerinde de yer yer sis görülebileceğini kaydettiler. Öte yandan, yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığının Ağrı'da 45, Kars'ta 15, Ardahan'da 14, Erzurum'da 8 ve Erzincan'da 1, Palandöken Kayak Merkezi'nde de 24 santimetre olduğu belirlendi.

 

Bolu Dağı'nda kar yağışı ve buzlanma uyarısı

Bolu Meteoroloji İl Müdürü Erol Öztabak, Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri kar yağışı ve buzlanma konusunda uyardı. Öztabak, yaptığı açıklamada, Bolu'da hava sıcaklığının eksi 13 dereceye düştüğünü belirterek, soğuk hava nedeniyle yolların buz tuttuğunu söyledi.
Kentte akşam saatlerinde kar yağışı beklendiğini bildiren Öztabak, ''Özellikle Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücülerimiz kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalı'' dedi. Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ise sürücülerin trafik kurallarına uymalarını isteyerek, araçlarda zincir, çekme halatı ve takoz bulundurulması gerektiğini kaydetti.

 

Zonguldak, Bartın, Karabük, Kayseri ve Bolu'da 186 köy ulaşıma kapandı

Kar yağışı nedeniyle Zonguldak, Bartın, Karabük, Kayseri ve Bolu'da 186 köy yolu ulaşıma kapandı. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 14, Gökçebey ilçesinde de 3 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bartın'ın Ulus ilçesinde de 27 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik İl Özel İdare Müdürlüğü Kentsel İyileştirme ve İmar Müdürlüğü ekipleri 8 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 1 kepçe ve 50 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük'ün de ilçelerden Eflani'de 14, Eskipazar'da 8, Ovacık'ta 8 ve Yenice'de de 13 olmak üzere 43 köy yolu kapalı bulunuyor. Kayseri'de İl Özel İdaresi Genel Sekreterli'ne bağlı karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapanan 158 köy yolunu ulaşıma açtı.

Yetkililer, tipi nedeniyle halen kapalı olan Bünyan, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerine bağlı 29 köy yolunda kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü, akşama kadar kapalı köy yolu kalmayacağını bildirdi.

Kar kalınlığı dün 56 santimetreye ulaşan Erciyes Kayak Merkezi'nde, pistlerdeki karlar paletli kar aracıyla yeniden sertleştirildi. Öte yandan Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan belediyeleri kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İşlek caddeler ve kavşaklarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Bolu'da, 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Bolu merkezde 44, Gerede'de 11, Mengen'de 7, Mudurnu'da 6, Seben'de 2 olmak üzere 70 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler