Pakistan ordusunda izinler iptal

Pakistan ordusunda, Mumbai saldırılarından sonra ortaya çıkan gerilimden dolayı izinler iptal edildi. Hindistan, geçen ay meydana gelen 171 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından Pakistan'da üslenen Leşkeri Tayyibe örgütünü suçlarken, Pakistan da Hindistan'dan gelebilecek saldırılara yanıt vereceğini kaydetmişti.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 09:17
Abone Ol google-news

Pakistan ordusundan üst düzey bir yetkili, geçen ay Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen terörist saldırılardan, Yeni Delhi'nin İslamabad'ı sorumlu tutmasıyla ortaya çıkan gerilim nedeniyle askerlere izin verilmeyeceğini söyledi.

Hindistan, 171 kişinin öldüğü Mumbai saldırılarından Pakistan'da üslenen Leşkeri Tayyibe örgütünü suçlamıştı. Pakistan ise iddialarıyla ilgili olarak Hindistan'dan kanıt sunmasını istemişti. Saldırılardan sonra her iki ülke de çatışma çıkmasını istemediklerini beyan etmekle beraber, Yeni Delhi güç kullanmayı göz ardı etmediğini bildirmişti. Bunun üzerine Pakistan da Hindistan'dan gelebilecek saldırılara yanıt vereceğini kaydetmiş, ordusunu alarma geçirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler