Sözleşmeli öğretmenlere müjde

Öğretmenler yeni yılı güzel haberlerle karşılıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yıl asgari 10 bin kadrolu öğretmen atayacaklarını, sözleşmeli öğretmenler ile 2009 yılında atanan öğretmen sayısının 30 bini bulacağını söyledi. Bakan Çelik, şözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceği müjdesini de verdi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 09:55
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir TV programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

 

'Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınacak'

Bakan Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceği müjdesini verdi. Bakan Çelik, 1. atama bölgesinde zorunlu hizmet yerlerinde 5 yıl, 2. atama bölgesinde 4 yıl, 3. atama bölgesinde ise 3 yıl görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin, hiçbir değerlendirmeye tabi tutulmadan kadroya alınacağını açıkladı.

 

'Sözleşmeli öğretmenlik olmasaydı 50 bin kişi işsiz olacaktı'

Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili birçok açıklama yapıldığını belirten Çelik, 50 bin sözleşmeli öğretmen bulunduğunu, kaydederek, "Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili kendileri farklı hissetmelerine neden olacak beyanlar var. 'Çeşitli insanlar niçin 4/B var?' 'Niçin atama yapıyorsunuz?' diye. Bu sözleşmeli öğretmenlerin kendilerini farklı hissetmesine neden oluyor. 4/B öğretmenlik olmasaydı, bu 50 bin kişi işsiz olacaktı" dedi.

 

'2009'da 30 bin öğretmen atanacak'

Bakan Çelik, şubat ayında ise 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı. Şu anda sözleşmeli öğretmen olarak 4/B'ye tabi olan öğretmenlerin de bu atamalarda kadroya girmek için aday olabileceklerini bildiren Çelik, "Ağustos ayında da atama yapacağız. Bütün kamuya bu sene bütçe kanunu kapsamında serbest bırakılan kadro 25 bindir. Biz yine en az yüzde 40-45'ini alacağız. Asgari 10 bin kadro alacağız. 2009 yılı içinde atanan öğretmen sayısında 30 bin rakamını bulacağız, belki de geçeceğiz" dedi.


Sözleşmeli öğretmenlerin askerlik durumu

Bakan Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler gibi asker öğretmenlik yapabilmeleri için Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini de açıkladı. Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin askerliklerini tecil ettirebilmesi için de görüşmeleri sürdürdüklerini bildirirken, "Sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu hizmet bölgesinde geçen hizmet süresini kadroya geçtiğinde zorunlu hizmet bölgesinde görev süresi olarak sayacağız. Çalıştığı hizmet süreleri de kadroya geçtiklerinde fiili hizmete sayacağız. 4/B'ye tabi arkadaşların özre bağlı tayinleri kadrolular gibi yapılacak" müjdelerini verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler